Anmeldere

Klik på en anmelder for at få overblik over hans/hendes anmeldelser.

Har du selv lyst til at anmelde på Bogrummet.dk, kan du læse hvordan her:

→  Bliv anmelder?

Christina Andersen Reyn

Alt fra denne anmelder »

Forfatter til Lysere dage (kortroman, 2021) & bogrummets grundlægger. Skriver af bøger, mandagsbønner, klummer, breve, lister og blogindlæg på Ennybesked.dk. Læser bredt: tænkelitteratur, gammelt, nyt, smalt, sjovt, grumt, kærligt og også det rene sukker.

Lars Poulsen

Alt fra denne anmelder »

Oversætter og lydbogsindlæser.

Marie Deleuran

Alt fra denne anmelder »

Læsehest og mor til 3. Bibliotekar ved Det Kongelige Bibliotek resten af tiden.. og redaktør på Bogrummet (primært aften/nat!)

Geisler

Alt fra denne anmelder »

Har altid læst meget og alt muligt - tegneserier, De 5-bøgerne, sciencefiction (husker stadigt De hvide bjerge fra folkeskolen), Hornblower-serien, en del af Dostojevskijs kortere noveller, krimier, med efterhånden en lille forkærlighed for østeuropæisk litteratur. Skønt, så alsidigt den litterære verden er.

ABR

Alt fra denne anmelder »

Familiefar i 40'erne. Læser så meget jeg kan komme til og har overskud til.

Ann-Charlotte

Alt fra denne anmelder »

Læreruddannet fra Århus og fagjournalist fra DJH.

newyorkcitygirl

Alt fra denne anmelder »

Litteraturelsker, globetrotter, bymenneske bosat i København - og så har jeg en forkærlighed for det italienske køkken og storbyrejser til Rom. Jeg interesserer mig især for nyere litteratur og har en forkærlighed for socialrealisme. Nogle af de forfattere, der har gjort stort indtryk på mig er: Philip Roth, Bret Easton Ellis, Douglas Coupland, Einar Már Gudmundsson, Hallgrimur Helgason, Paul Auster, Siri Hustvedt. Af danske forfattere vil jeg fremhæve Jan Sonnergaard, Jakob Ejersbo, Martha Christensen, Thomas Bobergs rejsebeskrivelser og Karen Blixen. Jeg læser stort set alt, men krimier, sci-fi og fantasy har af en eller anden grund aldrig formået at fange min interesse. Læs også gerne mine boganmeldelser på litteratursiden.dk: http://www.litteratursiden.dk/user/23953/anbefalinger

Bjarne Jensen

Alt fra denne anmelder »

Født 1970. Pædagog siden 1999. Læser stort set alt, men primært spænding, krimi, science fiction og tegneserier.

Britta Klitgaard

Alt fra denne anmelder »

Læreruddannet, novelleforfatter, anmelder på Bogrummet. Har udgivet "Sølvklokker" på Lindhardt og Ringhofs Forlag (e-bog/2017) og bidraget til bl.a. Godsbaneantologierne.

Christian Møgeltoft

Alt fra denne anmelder »

Forlagsuddannet, forfatter, litteraturanmelder på Bogrummet og Jyllands-Posten og medstifter af den store opskriftportal https://spicytwist.dk/ Før voksenromanerne "Uskyld" og "Uskyld 2 - Døden i Gentofte" har jeg udgivet børnebogen ”Jakob hjælper Cirkus Ramasjangski”, der indgik i Aschehougs skolebogsserie ”Dig selv”. Et par yndlingscitater: “Man skal kunne glemme alle vores handlingers kosmiske betydningsløshed for at kunne være forfængelig, og det er en grov form for dumhed” (Nattog til Lissabon, Pascal Mercier) “For en mand med en stor hammer ligner alle problemer søm” (Amos Oz om Israels behandling af palæstinenserne) Bogserien “Uskyld” kan følges på facebook.com/uskyld

Hans Christian Davidsen

Alt fra denne anmelder »

Kulturredaktør på Flensborg Avis, fra 2015 til 2022 tilknyttet P1 Kultur som kulturvejleder og Kulturkapellet som anmelder. Leverer desuden anmeldelser til Litteratursiden.dk og Kulturkongen.dk. Uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus 1994. Har udgivet bøgerne: »I Krig & Kærlighed« (Gyldendal, 2018) sammen med Karsten Skov, »Danmark syd for grænsen« (Hovedland, 2019), »Heling og deling« om genforeningen i 1920 - redaktion (Hovedland, 2020), »Forelsket i Flensborg« (Hovedland 2021), »Nolde - Maleren, der trådte ved siden af« (Politikens Forlag 2021), og »Nazisternes sidste tilflugt« (Hovedland 2022).

Jette S. F. Holst

Alt fra denne anmelder »

Født i 1972. Arbejder som bibliotekar i Horsens Kommunes Biblioteker.

MartinHandberg

Alt fra denne anmelder »

www.litteraturlinjer.dk

Splint (I. Jørgensen)

Alt fra denne anmelder »

Har altid læst meget og sætter pris på muligheden for at fortælle om de bøger jeg kværner mig igennem.

Knud Hove

Alt fra denne anmelder »

Jeg er en inkarneret læser. Nyheder har min store interesse, og så selvfølgelig bøger. Især kriminalromaner. Gerne Danske, Norske eller Svenske. Jeg går dog heller ikke af vejen for andre genrer, som historiske romaner, opdagelsesrejser, gamle klassikere osv. Det eneste jeg har svært ved at tage hul på er biografier. Af en eller anden grund er der ind til videre ingen biografier, der har fået tag i mig, men det har jeg jo så til gode.

avnon

Alt fra denne anmelder »

Udenlands dansker, gift med 'My dear', mor og nu også bedstemor, arbejder i sundhedsvæsnet. Siden jeg hjalp på skolebiblioteket har jeg altid haft en bog ved hånden. Kan ikke fordrage e-bøger for jeg elsker lugten af en ny bog. Læser meget på engelsk for det er hvad jeg har her.

nordstranden (m.k.poulsen)

Alt fra denne anmelder »

Lyst-læser og læsehest. Læste meget som ung, holdt pause mens børnene voksede op, og har nu igen tid til at fordybe mig i de mange fantastiske bøger, der udgives. Min "den-må-jeg-læse-liste" bliver stadig længere, og det er svært at vælge. Min absolutte yndlingsbog er "Bogtyven" af Markus Zusak.

Simon Rohde Hamann

Alt fra denne anmelder »

Cand.mag. i dansk/nordisk og lektor ved Fredericia HF og VUC.

Susanne Hilligsø Sørensen

Alt fra denne anmelder »

Enlig mor med hang til krimier, thriller, fantasi og god børne- og ungdomslitteratur. Læser dog i praksis alt med undtagelse af Virkelighedens Verden. Er på biblioteket mindst en gang om måneden og er ude af stand til at komme hjem uden en overflod af bøger.

Gæsteskribent

Alt fra denne anmelder »

Artikelserien Fem bøger jeg ikke glemmer skrives på skift af bogmennesker. Det er tænkt som inspiration til at give sig i kast med bøger, der har gjort et uudsletteligt indtryk på andre læsere - af den ene eller anden årsag.

Tia

Alt fra denne anmelder »

En spændende bog, et blødt tæppe og en god kop te.. Behøves jeg sige mere?

RissHansen

Alt fra denne anmelder »

Jeg er uddannet Journalist men arbejder til dagligt med reklame og marketing. Min interesse for litteratur er primært rettet mod bøger der kan forventes at indeholde en hvis form for kunstnerisk eller literært substands.

Libe R

Alt fra denne anmelder »

Libe R. (f. 1988) er bosat på en landejendom i Midtjylland, hvorfra hun skriver sine bøger. Når Libe ikke skriver bøger, læser hun. Libe R. læser for at blive underholdt og vægter et godt, flydende sprog. Følg Libe Rs forfatterskab og se andre boganmeldelser på facebook: www.facebook.com/ForfatterLibeR/

Camilla Henningsen

Alt fra denne anmelder »

Fra 1993. Uddannet Cand.mag. i Litteraturvidenskab med tilvalg i Skrivekunst. Læser stort set alt, men primært krimi/thriller, fantasy og YA.

Nelle Hardt

Alt fra denne anmelder »

Er på kandidaten i litteraturvidenskab og har en bachelor i samme fag. Læser næsten alle former for litteratur, men kan nok bedst lide klassikere, fantasy og young adult.

Nanna Pedersen

Alt fra denne anmelder »

Det hele startede da mine forældre læst historier op for mig, hvor hovedpersonener tog på episke rejser i fantasifulde verdener. Siden da har jeg læst hele Albertslunds bibliotekets fantasyafdeling igennem fra ende til anden. Desværre tog universitet en del af min læselyst fra mig, så nu prøver jeg ihærdigt at læse alle de bøger jeg har misset. Der er værre problemer at have.

0499

Alt fra denne anmelder »

Indehaver af Toga Partner. Forfatter til fagbøger om kongres- event- og messedeltagelse samt til foreløbig 3 science fiction romaner i ITAPELET Pluralogien. Bind fire ventes udgivet foråret 2018. Aktivt medlem af Science Fiction Cirklen og Dansk Forfatterforening.

lkh1992

Alt fra denne anmelder »

Jeg læser ca. en bog om måneden og anmelder gerne de bøger jeg læser. jeg ligger mine anmeldelser op på forskellige sider, så jeg kan dele min gode eller dårlige oplevelse med dig. Håber mine anmeldelser hjælper dig med at finde den næste bog du skal læse.

MartinBrahtz

Alt fra denne anmelder »

Kritisk og begejstret læser, født i 1969, cand.mag. i dansk og kulturformidling. Læser lige gerne god lyrik som spændingsromaner, gysere og krimistof.

k.m.schmitt

Alt fra denne anmelder »

Karina Schmitt har en BA i Spansk og Spanskamerikanske studier med sidefag i Engelsk, som hun på nuværende tidspunkt forsætter med som Cand.mag. studerende. I 2015 udgav hun "Analysis of "Blood In Blood Out: Personal Identity Construction in Gangs". I 2017 medskrev sammen med skuespilleren Damian Chapa og udgav hun "My Chicano Story". Karina Schmitt arbejder som copywriter, korrekturlæser, samt i salg og marketing. Tidligere har hun arbejdet som personlig banker og realkreditkonsulent i syv år i USA. Hun er desuden mor til tre børn.

Frank Gabel

Alt fra denne anmelder »

Oversætter og freelanceskribent. Blogger om jødisk/jiddisch kultur på www.nayes.news.

Chloe

Alt fra denne anmelder »

Lystlæser der nyder alle genrer. Jeg er kritisk med hvad jeg læser færdigt. Hvis ikke det har noget at give mig i stil, indhold eller overraskelser spilder jeg ikke mere tid på det. Livet er for kort til dårlig litteratur.

brookie

Alt fra denne anmelder »

Hej. Jeg er 54 år gammel og studerer til dagligt på VUC som fjernkursist. På VUC lærer vi bl.a. at skrive anmeldelser i danskfaget, men jeg har brug for at øve mig noget mere i den disciplin for at blive en bedre anmelder. Desuden håber jeg, at jeg kan lære en masse ved at se på de andre anmeldelser her på bogrummet.dk. Mvh. brookie

IsaThorberg

Alt fra denne anmelder »

Hejsa Jeg er en 18 årig pige som elsker at læse bøger i min fritid. Jeg læser hovedsageligt historisk fiktion eller YA contemporary.

Cecilie Birkshøj

Alt fra denne anmelder »

Cecilie Birkshøj (1998) er født og opvokset i det centrale Odense, hvor hun bruger sine dage på at skrive kortere og længere fortællinger. I sit forfatterskab tager hun fat i skinsyge, sindssyge og samfund. Her viser hun ungdommen på godt og ondt i denne digitale tidsalder. Når ikke hun har travlt med at skrive, finder man hende ofte med en kat i skødet, samt en bog i den ene hånd og en kop kaffe i den anden.