0 kommentarer

Millionær af Tommy Jaud

af d. 2. april 2010
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

304

Udgivet

2010

ISBN

978-87-992362-7-5

Originaltitel

Millionär

 

At livet kan være frustrerende er Simon Peters et eminent bevis på. Ingen forstår, at han gør menneskeheden godt ved at være produktklager. Han påtager sig den sure tjans, med at ringe og gøre virksomhederne opmærksomme på vigtige fejl og mangler – blandt andet at lagene i toiletpapirsrullen ikke ligger lige. Sådan et arbejde som ingen andre orker. At det samtidig giver ham mulighed for at spare lidt på bistandshjælpen gør ingen ting, for livet er hårdt for Simon Peters. Ikke mindst da der flytter en afsindigt irriterende gimpe ind i luksuslejligheden over ham. At hun samtidig tvinger ham til at leve et dobbeltliv, hvor han skal få hende til at blive i troen på, at han er millionær, gør det ikke bedre. For Simon Peters er der kun en ting, der gælder: Gimpen må ud!

Tyske Tommy Jaud har begået opfølgeren til “Kraftidiot”, der har fået titlen “Millionær”. Bogen kaldes en comedy-roman, og er også en til tider ren stand-up i bogform. Når det lykkes for Jaud er bogen hamrende morsom, og man kan ikke undgå at sidde og klukke af begejstring. Til tider mangler der dog lige den sidste finish. Det er der, hvor kapitlerne ikke helt får den glidende overgang, som et mesterværk har.
I den samlede vurdering er det dog kun skønhedspletter.
Per Heide har oversat fra tysk, og har lige som i “Kraftidiot” fordansket bogen. Det betyder, at Simon Peters drøner rundt i de københavnske gader og stræder. Ud over navnet ikke rigtig passer ind i det danske, så er resten af handlingen flot rettet til. Ikke mindst er det skønt, at bogen er så up-to-date, at selv jægerbogsskandalen er med.

Et absolut læseværdigt bud på et par sjove aftner her i 2010’s kolde vintermåneder.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter