0 kommentarer

Før jeg falder af Lauren Oliver

af d. 11. december 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

339

Udgivet

2011

ISBN

978-87-11-40037-1

Originaltitel

Before I Fall

 

Jeg havde mange – og høje – forventninger til “Før jeg falder” og det er også derfor den kun får to stjerner. Jeg blev nemlig meget skuffet.

Bogen tager omdrejningspunkt i hovedpersonen Samantha, der gennemlever sin sidste dag syv gange. Hun kæmper for at gøre tingene rigtigt, for at blive et bedre menneske på den sidste dag og sørger for at sige farvel til sin familie. I starten hører vi bare om en snobbet teenager uden meget seriøst indhold i livet. Det ændrer sig langsomt, men alligevel følte jeg ikke, jeg lærte Samantha at kende. Og det er altså bare nødvendigt at kende hovedpersonen, når man skriver en bog, der handler om at leve livet mens man kan.
Det virkede på mig som om bogen var opbygget på én lang kliché. En snobbet pige der pludselig forvandler sig til den søde pige. Den skabelon er bare set brugt så tit. Den her bog havde jeg gerne været foruden. Men sproget var fint, den var hurtig og nem at læse og hvis man ikke har andet ved hånden, så er bogen trods alt et godt alternativ.

Jeg er ikke i tvivl om, at er man mellem de 12 og 16 år, så er bogen et hit. Men læser man dem som voksen kvinde eller mand, så bliver man skuffet. Der var intet der rørte mig i den, sådan som jeg ellers havde hørt det.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter