0 kommentarer

Engle & dæmoner af Dan Brown

af d. 30. november 2011
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

448

Udgivet

2004

ISBN

87-990157-1-4

Originaltitel

Angels and Demons

 

Holder Big Bang teorien eller er der en Gud?

Videnskaben mener, at gennem Big Bang bliver energi omformet til stof, og der dannes lige dele stof og antistof. Hvis antistoffet og stoffet mødes igen, bliver den bundne energi atter frigivet.
Antistoffet er identisk med det grundstof vores verden er lavet af. Bortset fra at det består af partikler, hvis elektroniske ladning er modsat den, man finder hos normalt stof. Dette betyder at antistof kan omgøre hele processen, og altså udslette os, hvis de rette forudsætninger er til stede.

I bogen bliver fysikeren, der gør denne opdagelse, fundet død i CERN`s laboratorium, med hovedet drejet 180 grader og et mystisk symbol brændt i sin brystkasse.
Symbolforsker Robert Langdon tilkaldes, og da flere andre beviser tyder på, at et gammel broderskab kendt som Illuminati, er dukket op til jordens overflade igen, og nu er i besiddelse af antistoffet, starter en vild og blodig jagt gennem Rom.

“Engle og dæmoner” er en fantastisk troværdig historie, der henter sin kraftfulde effekt gennem fiktion og fakta. Eksempelvis er det korrekt, at Illuminati og den Katolske Kirke har været dødsfjender gennem flere århundreder.
De beskrevne kunstværker, gravsteder, underjordiske gange og arkitektur i Rom eksisterer, og kan ses den dag i dag.
Og beskrivelserne af Vatikanet, og måden det arbejder på med ritualer ved udnævnelse af paver, er også valide. Men det mest skræmmende er altså, at et Antistof svarende til det beskrevne også eksisterer.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter