0 kommentarer

Lost Boy af Christina Henry

af d. 2. april 2022
Info
 
Sideantal

318

Udgivet

Titan Books

ISBN

9781785655685

Originaltitel

Lost Boy

 

Hvis man er til genfortællinger, så er Lost boy lige noget for dig.

Lost boy af Christina Henry er en genfortælling af Peter Pan. Christina Henry tager den klassiske fortælling om ønskeøen og drengen der aldrig bliver voksen og giver den et grumt og dystert twist.

Kaptajn klo fortæller historien om hvad der skete mellem ham og Peter Pan – En uventet og dyster historie, hvor det ikke er Klo som er skurken.

Jamie var Peters første, og han har været på øen i flere år end han kan huske, stadig 12 år. Selv om der er kommet flere drenge til øen siden, er Jamie stadig Peters ynglings. Men øen er et farligt sted, og Peter vil kun lege og have det sjovt, så det er Jamie der tager sig af de andre drenge. Og når de dør, så er det også Jamie der begraver dem og græder over tabet, mens Peter bare henter flere drenge fra det andet sted. Men da Peter henter Charlie, som kun er fem år, og derfor er den yngste der har været på øen, er det noget som ændre sig mellem Jamie og Peter. Peter synes Charlie er uduelig og er klar til at lade ham blive spist af krokodillerne, han er for lille og kan ikke lege vildt. Jamie bliver en forældrefigur overfor Charlie og det driver Peter vild af jalousi, så han bliver opsat på at skille sig af med Charlie. Jamie er Peters og ingen skal tage ham væk fra ham. Dette bliver kun værre da Peter kommer til at tage en pige med til øen, der var forklædt som en dreng. I takt med at Jamie og Peter glider længere fra hinanden og Jamie forelsker sig i Sally, finder han ud af at det måske ikke er så sjovt at være barn for evigt. Og når lysten til at være barn forsvinder, falder magien og Jamie vokser op. Men øen er et farligt sted for voksne og det er Peters ø, som man ikke slipper af sted fra i live, slet ikke når man er blevet hentet dertil for at lege med Peter Pan i al evighed.

Som genfortælling er Lost boy vellykket, da den har alle de klassiske komponenter fra historien som man kender den, men hun lykkes i at gøre fortællingen til sin egen og man sidder fra start til slut med en trang til at vide mere.

Christina Henry har gjort det til sit kendetegn at skrive gotiske genfortællinger af klassiske eventyr, og hun er yderst vellykket i det. Udover genfortællingen af Peter Pan har hun også skrevet om Alice i Eventyrland og Den lille havfrue.

En fantastisk bog som man helt klart bør læse, hvis man er til genfortællinger og/eller har en særlig kærlighed til Peter Pan.

Bedømmelse
Karakter


Vær den første til at skrive en kommentar!
 
Skriv en kommentar »

 

You must log ind for at skrive en kommentar