0 kommentarer

Hvad Dysterskoven gemte af Paul Stewart

af d. 17. oktober 2004
Info
 
Sideantal

283

Udgivet

2000

ISBN

87-562-8624-4

Originaltitel

Beyond the Deepwoods

 

”Hvad Dysterskoven gemte” er første bind i serien ”Historier fra Kanten”. En fantastisk beretning om drengen Kvisth, der vokser op hos Skovtroldene. I troen på at han ikke er “anderledes” men “noget særligt” klarer han sig gennem 13 pinefulde år.
Da han så møder en luftpirat ændrer hans liv sig fuldstændig, men luftpiraten er kun kommet for at handle og drømmen om himmelsejlads må vente.
En dag kan han ikke længere skjule sig for sandheden: Han er ikke en Skovtrold og bliver til sidst sendt af sted til sin fætter Snittebark som bor midt i Dysterskoven. Men han forlader stien, selvom ingen Skovtrold kunne drømme om at gøre netop det, og med tanken “men jeg er ingen skovtrold” i hovedet fortsætter han rejsen videre gennem Dysterskoven. Han møder mange fantastiske væsener som for eksempel mokker, blæseorme, slagtere, næsenisser, spindekopper, wig-wigger og banderbjørne.
Dette er et eventyr uden lige, med fabelagtigt flotte tegninger og den er også godt skrevet. Er man barn eller har man børn bør man klart læse denne skønne bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter