0 kommentarer

Oriuagors profeti. Bogen der gør vanvittig af Palle Vibe

af d. 16. januar 2008
Info
 
Forfatter
Omslag
Sideantal

267

Udgivet

2007

ISBN

978-87-90370-61-9

Originaltitel

Oriuagors profeti. Bogen der gør vanvittig

Udgave

1.udgave

 

I første del er hovedpersonen en 18 års ung mand. Et ferieophold hos onkel og tante på landet med-fører læsning i smug af en hemmelighedsfuld forbudt bog, Oriuagors profeti, og med læsningen starter et mareridt, der involverer denne romans læsere i et univers af uforklarlige, mærkelige og tragiske hændelser. der begynder i det små, men som gradvist fastholder i en stigende spændings-kurve, hvor en ondskabsgestalt totalt styrer dramaet som ender i et inferno, hvor alle undtagen den unge mand omkommer i altfortærende flammer.

Anden del foregår på et moderne psykiatrisk hospital, hvor den unge mand er patient med et for-mørket sind. I løbet af en nat nedskriver han sin beretning, hvorpå han pludselig dør.
Hovedpersonen er parapsykologen, som vil opklare de dramatiske hændelser som forsker, og derfor begynder smuglæsning af bogen. Et uhyggeligt indslag i læsningen er den pludselige fremkomst af 3 mystiske og uforklarlige lerfigurer, der analyseres og viser sig at bestå af DNA fra ham selv! Det står klart at den onde gestalt er manet frem igen styrer de uhyggelige hændelser, der stiger i intensi-tet. Romanen fastholder stadig sin læser i et ubændigt greb, hvor ondskaben tager kontrol med handlingen og styrer mod et nyt inferno.

Konklusion: Romanen indeholder iskoldt gys og overraskende momenter samtidig med at den sti-gende spændingskurve fastholder læseren fra først til sidst. Slutningen er tillige overraskende.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter