0 kommentarer

Jonna er 54 af Kim Fupz Aakeson

af d. 10. juni 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

240

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-07677-6

 

Denne bog er et indblik i Jonnas liv, hvor vi følger hendes følelser og tanker. Hele vejen igennem bogen følger vi både nutid og flashbacks, og dette giver i sidste ende et rigtigt godt blik af, hvordan hun er blevet opfostret, og det giver også perfekt mening til, hvordan hun igennem bogens forløb har ageret og reageret på diverse situationer.

Bogen starter med, at Jonna får spået sin fremtid, men sådan noget tror hun ikke på, dog viser det sig at være uhyre præcist, hvad flyttemanden ser. (Hvad der sker, vil jeg ikke skrive her man må selv læse den.)
Det skal dog lige tilføjes, at der er et par steder, hvor der er brugt nogle makabre beskrivelser, men helt igennem holder Kim Fupz Aakeson sin anerkendte skrivestil.

”Jonna er 54” er en utrolig let bog at læse, og man kan tage den med næsten overalt selv for bare at få læst en side eller to, da bogen er delt op i mange usammenhængige afsnit.

Mange handlinger i denne bog er meget uetiske, men samtidigt er mange af dem også utroligt symbolske, hvilket er – tror jeg i hvert fald – som følge af Kim Fupz Aakesons geniale skrivestil.

Starten på bogen kan godt virke kedelig, men man skal bare over de første 15 sider før den bliver uhyre gribende. Jeg kan kun stærkt anbefale denne bog til den selvrespekterede læser (hvilket alle næsten er) til en kedelig eftermiddag på sengen eller til lange tur- eller busture.

Rigtig god fornøjelse 🙂

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter