0 kommentarer

Gæsten af Robert Zola Christensen

af d. 21. december 2017
Info
 
Sideantal

336

Udgivet

2017

ISBN

9788702235197

Udgave

1.udgave

 

Med Gæsten har Robert Zola Christensen begået et brag af en krimi. Jeg har for ganske nylig indmeldt hans forrige roman  Ballonner forbudt, jeg har læst en del fra hans hånd. Jeg har dog været gået lidt uden om hans krimier fordi jeg ikke var synderlig begejstret for hans først  Is i blodet ( 2013 ), og den fik mig faktisk til at hoppe nr 2, Adams forbandelse ( 2016) over. Jeg får næsten det indtryk, at Ballonner forbudt har været et forstudie til gæsten. Begge bøger udspiller sig på universitetet. Hvor Ballonner forbudt foregår på Lunds universitet, hvor forfatteren nu arbejder, udspillede Gæsten sig på Syd Dansk universitet på hans tidligere arbejdsplads.

I bogens første kapitel møder vi en morder i aktion, som Bendt Kastrup jagter helt frem til bogens allersidste scener. En kvindelig, Svensk sprogforsker, der overnatter på sin arbejdsplads, bliver brutalt myrdet. Voldsomheden overgår noget, jeg tidligere har læst:

Clara Sahlgrens krop var så voldsomt parteret og flenset, at der er tale om en total opløsning af netop de kropslige oppe og nedre, ude og inde kategorier, manden beskriver. Nede på Clara Salghrens kontor er Suzanna Imiri og hendes assistent formodentlig lige nu i færd med at pille rester af hende ud af computeren, fjerne bugvæg fra gulvtæppet og gardinerne og skrabe DNA ned fra væggene. Bent Kastrup har aldrig set noget lignende.

Selvfølgelig leder beskrivelserne og romanen tankerne til det aktuelle morddrama med den Svenske journalist Kim Wall, men jeg kan berolige med, at de to historier ikke har mange berøringspunkter.”Gæsten” er en voldsom bog fra start til slut, men der er også meget mere. F.eks. er jeg ret vild med miljø beskrivelserne. De pladser og steder handlingen foregå i, virker meget realistiske og virkelige, og samtidig bliver portrættet af Bent Kastrup stadig mere interessant og udviklet. Vi følger ham Close up i jagten på morderen, og undervejs bliver han forelsket, fortvivlet og stadig mere desperat, sådan som sagen udvikler sig på en højst overraskende måde, og romanen ender i en slutning, jeg aldrig havde gættet på.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter