0 kommentarer

Skyggernes hus af Bjarne Reuter

af d. 12. november 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

205

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-05507-8

 

Nogle musikalske forkælede børn skulle med skolen på lejrskole, deres lærer Eva var faldet for huset ”Pemba”. Et skib var sporløst forsvundet i 1934, to om bord havde bedt om at få bygget et hus, som så var ”Pemba”. Bogen er en psykologisk gyser for større børn og unge.

”Skyggernes Hus” er skrevet i gammelt sprog! Ikke et så gammelt sprog som ”7.a” er skrevet i, men i nyere gammelt sprog. Han bruger de klassiske gyser genretræk som tallet 13, dryppende vandhane og boblende lyde nede fra kælderen,

Bogen ”Skyggernes hus” er godt formuleret. Men det er forvirrende, da den springer i to spor om båden i 1934, og børnene fra Mozart skolen, det er en psykologisk gyser og det er normalt ikke det jeg kan lide at læse, ærligt talt hader jeg gysere, fordi jeg ikke kan tåle at læse dem. Efter jeg havde læst bogen i sommerhuset drømte jeg, at vores klasse rent faktisk tog op til ”Pemba”, det var ikke en drøm, men et mareridt! Men jeg vil anbefale den til alle, der godt kan lide et godt gys.

”Skyggernes hus” er en bog, der er bygget over ”7.a”, bogen kører i ”to” spor, det ene spor er om 13 personer på en båd. Et tvillingepar på båden har bedt om at få lavet et hus i Danmark, huset blev opkaldt efter båden nemlig ”Pemba”, men desværre nåede de aldrig frem til huset, båden forsvandt sporløst i 1934. Huset stod tomt i 70 år.
Indtil Eva faldt for ”Pemba”, det skulle være deres lejrskole i år, føres vi stille og roligt hen til det andet spor, Eva var lærer for 11 elever på Mozart skolen, lærer Bromsen tog også med, han havde nemlig det store kørekort.
Eva tog op til ”Pemba” i Byen Burgsvig, eller det var knap nok en by, efter hun havde kørt nogle km var hun ved ”Pemba”, det var fantastisk, men der var dog noget uhyggeligt over det, den dryppende vandhane var ved at gå hende på nerverne. ”Jeg hader vandhaner der drypper” sagde hun i bogen. Der var også boblende lyde fra kælderen, og intet tv, hun syntes nemlig, at så kunne de lærer det, men det ville nu ikke skade at falde i søvn til Animal planet eller noget i fjernsynet. Næste dag stod Eva for sent op og de var kommet!
Betty kunne godt lide huset og Vibe og Tinike syntes det var klamt, ligesom hun troede det skulle være! Men hen mod slutningen falder de to spor sammen!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter