0 kommentarer

Når guder er værst af Marie Phillips

af d. 13. juni 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

277

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7604-168-7

Originaltitel

Gods Behaving Badly

 

Hele konceptet om de græske guder der bor på forholdsvis normal vis i det moderne London, syntes jeg i sig selv var ganske underholdende. Det syn som guderne fremviste igennem historien på menneskerne og deres (ifølge guderne) negative udvikling på forskellige punkter, var ganske underholdende, og dertil gjorde det også sjovere at læse hvordan guderne forsøgte at fordrive tiden eftersom folk ikke længere tror på dem. Deres forsøg på at få århundreder til at gå virker måske trivielle, men når man læser det er guder der keder sig, giver det bare en lille snert af humor. Jeg syntes også det var underholdende at læse hvor forskelligt guderne så på menneskerne; nogle så direkte ned på dem, mens andre gjorde deres bedste for at forstå dem og deres nye religioner (kristendommen).

Det familiære forhold blandt guderne ved man fra sin skoletid er meget indviklet og set med moderne øjne er der en hel del indavl og til tider måske også incest. Det bliver behandlet på så afslappet en måde i den her bog, fordi det jo bare skal forestille at være hverdag, at Afrodite nærmest er familiens omgangs… Ja, du kan vel selv tænke dig til resten. Men af en eller anden grund sidder man ikke og rynker på næsen, eller jo, det gør man, men bare ikke i så stor grad som hvis det havde været et menneskeligt kollektiv for eksempel.

Alice og Neil som er de to mennesker der bliver draget ind i historie er hver så søde på hver deres måde. Alice er den museagtige kvinde som den lidt akavede Neil ikke tør indrømme sin kærlighed overfor, før det er for sent. Det i sig selv skaber en sød historie, som fra starten virker dødsdømt.
I det hele taget er bogen ganske underholdende. Hvis man bare er en smule interesseret i de gamle græske guder er de sjovt at læse det her bud på hvordan deres liv ville være i en moderne verden. Deres personligheder er også meget sjove og helt vildt taget til det ekstreme at det kun gør det bedre.

Jeg husker første halvdel af bogen lidt bedre end hvad jeg syntes den var den her gang. Første halvdel var lidt langtrukken i forhold til hvad jeg husker den. Til gengæld var anden halvdel af bogen bedre end hvad jeg husker den. Her tog historien fart og selvom jeg godt vidste hvordan den endte, så kunne jeg ikke læse sidste halvdel færdig hurtigt nok.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter