0 kommentarer

Optimisten – kampen mod sortsynet af Henrik Mathiasen

af d. 21. september 2017
Info
 
Sideantal

112

Udgivet

2015

ISBN

978-87-997660-2-4

Udgave

1. udgave

 

Bogens titel og forsiden tiltalte mig med det samme. Hvem vil ikke have et skud optimisme og bekæmpe sortsynet? Starten af bogen fangede mig dog ikke helt, da jeg må have misset, at den var bygget op som en historie. Jeg havde nok forventet en klassisk selvhjælpsbog. Men jeg gav den heldigvis chancen og endte med en rigtig god oplevelse. Det er velkendt, at historier er nemmere at gå til end almindelig lærdom, hvilket har været forfatterens indgangsvinkel og resultatet er en ekstremt letlæselig bog.

Det geniale er, at historien er fyldt med gode, mentale værktøjer, som man bliver fodret med, uden egentlig at tænke videre over det. For selvom hovedpersonen er fiktiv, så er alle person- og virksomhedsberetninger fra den virkelige verden. Som læser kommer man rundt om Apple, Steve Jobs, Walt Disney, IBM og mange andre.

Forfatteren formår samtidigt at liste en del videnskabelige undersøgelser ind, som traditionelt kan være lidt tørre, men som her bare glider nemt forbi. Undersøgelserne der bekræfter de selvmål, som curlingforældre har lavet gennem årene er decideret tankevækkende.

Bogen kan læses på en mellemlang flyvetur og de par timer er givet rigtig godt ud. Både som underholdning og læringsmæssigt. Jeg vil i hvert fald anbefale den til alle dem, der ikke orker tung læsestof, men gerne vil lære lidt nyt.

Læs mere om Henrik Mathiasen på hans hjemmeside: www.optimisten.dk

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter