0 kommentarer

Det tredje testamente af Michael Dibdin

af d. 12. september 2002
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

382

Udgivet

1996

ISBN

87-7394-409-2

Originaltitel

Dark Spectre

 

De som har set og/eller læst ”Den Røde Drage” af Thomas Harris, har også stiftet bekendtskab med William Blakes kunst og religiøse myte-univers. I ”Det tredje testamente” har en gruppe mennesker isoleret sig på en lille ø ud for Seattle, hvor de anført af den karismatiske ex-hippie og Vietnam-veteran Sam (som i øvrigt kører på et evigheds-syretrip), ihærdigt dyrker Blake. Det resulterer i en omfattende række af brutale mord rundt om i USA.

Bogen følger en række mennesker, hvis liv og skæbne bliver berørt af sektens myrderier. Der er Sams ven Phil fra hippie kollektivet, som får ødelagt sin familie af Sams disciple i et forsøg på at lokke ham ind i folden. Desuden er der en længere række af politifolk samt, naturligvis, ofrene for de tilfældige myrderier.

Michael Dibdin er, udover at være en glimrende forfatter, desværre også kongen af dårlige og usandsynlige slutninger. Lad det være sagt med det samme: ”Det tredje testamente” er velskrevet langt hen ad vejen og har man lyst til at læse en spændingsbog som rent faktisk kunne være sand, så er dette bestemt ikke noget ringe bud. Men slutningen er helt til grin og bærer præg af at nu nærmede deadline sig snart og så går der altså for meget deus ex machina i den. Så er I advaret!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter