0 kommentarer

Proforma af Sanne Søndergaard

af d. 11. november 2011
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

255

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-09981-2

 

Siv og Lukas er homoseksuelle. De er bedste venner, da de altid har vidst, de er anderledes. Lukas blev mobbet med sin seksualitet i folkeskolen. Siv er enebarn og har aldrig haft kendskab til sin far, og hendes mor ved heller ikke, hvem det er. Hun og Lukas har mange gange undret sig over, hvem det kan være og om han har andre børn end Siv.

Da de skal begynde i gymnasiet, aftaler de et proforma forhold, hvor de lader som om de er kærester, så ingen vil opdage, de er homoseksuelle. Siv bliver forelsket i Emma Langelemma, som før var en af dem, der mobbede Lukas. Lukas bliver forelsket i Nikolai, men Nikolai og Emma bliver kærester. Emma og Siv er blevet gode venner, og Siv er for første gang med i noget socialt.
Der bliver startet en diskussionsklub, som alle 4 er med i. Nikolai og Siv er på hold sammen. Siv finder ud af, at Nikolai kan lide hende. Det skaber en masse drama mellem Emma og Siv. Som om Siv ikke har nok at se til, da Lukas også er dukket op i en afslørende situation på youtube.

Et af bogens temaer er kærlighed & seksualitet – fordi hele bogen er opbygget omkring hovedpersonernes seksualitet og det, at Siv og Lukas er homoseksuelle, kan gøre kærligheden svær, især hvis ingen ved det.
Et andet tema er at være anderledes. Bogen handler i særdeleshed om at turde skille sig ud.
Jeg vil gætte på, at budskabet er, at man ikke skal være bange for at være anderledes. Alle har et eller andet specielt ved sig og det betaler sig bedst at være sig selv.

Jeg kunne godt lide bogen. Jeg synes, det var en anderledes bog, som viser, at der tit er et lille ubevidst had til homoseksuelle. De er jo ikke anderledes, men alligevel har mange tit en masse fordomme overfor dem.

Bogen henvender sig især til teenagere. Da det er teenagere, der er hovedpersonerne i bogen og det foregår på en skole og det hele bare er meget ungdommeligt, har jeg på fornemmelsen, at teenagere vil få mest ud af at læse den.
Jeg tror også, bogen mest er henvendt til piger. Begge køn kan sagtens læse den, men fordi den handler om kærlighed, drama og pigeproblemer vil jeg tro, det ikke lige er noget for de fleste drenge.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter