0 kommentarer

En flænge i himlen af John Green

af d. 23. februar 2015
Info
 
Sideantal

334

Udgivet

2012

ISBN

978-87-400-1722-9

Originaltitel

The Fault in Our Stars

 

Hold nu fast en dejlig tåreperser!

Denne ungdomsbog er både kærlig, sjov, alvorlig og trist. Sjældent har jeg følt så meget livsglæde på trods af så meget smerte. Historien om Hazel og Gus er så kærlig, skøn og hjerteskærende, men på den absolut bedste måde. Jeg har skiftet fra kluklatter, til at måtte holde pause fra læsningen, da jeg ikke kunne se for bare tårer. Den er så læseværdig og lever helt bestemt op til hypen omkring værket! Kan varmt anbefales!

I bogen følger vi den unge Hazel, som er syg af kræft. Hun møder den tidligere kræftramte Augustus (Gus) til en noget særpræget støttegruppe “in the heart of Jesus” (som hun er blevet presset til at møde op i, da hendes mor er meget pyldret og overbevist om at Hazel er deprimeret) og mellem dem blomstrer et venskab, og til trods for at Hazel lever på lånt tid udvikler kærligheden sig mellem de to unge. Hazel og Gus kommer ud på en fantastisk rejse, i USA, Amsterdam og følges ad igennem smerte og glæde.

Bogen er meget velskrevet og kan læses af unge såvel som voksne. Det er bare med at lade sig rive med! Grunden til at denne bog “kun” får 4 af 5 stjerner er, at som Hazel Grace siger om smerte, at jeg gemmer den til jeg ikke er i tvivl om hvornår det er allerbedst (eller i Hazels tilfælde, det gør allermest ondt)

Læst på originalsprog (Engelsk)

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter