0 kommentarer

Ikonen af Nina Vad Holtum

af d. 19. april 2015
Info
 
Sideantal

303

Udgivet

2014

ISBN

978-87-997258-0-9

Originaltitel

Ikonen

Udgave

1.udgave

 

Lærke Lind, en anerkendt konservator af ikoner, lever en tryg tilværelse med sin mand, og hun elsker sin tilværelse. Desværre deler hendes mand Sten ikke lige en opfattelse.
Han er overlæge på hospitalet og har der fundet sig en ung sygeplejeske som han har forelsket sig i. Han vil skilles og Lærkes tilværelse falder sammen. Hun kæmper en brav kamp med sig selv og alle de følelser for sin mand som nu pludselig er ulovlige og spildte.

Hun har en søn som bor og arbejder i Nice, hun har hyppig kontakt med ham og han tager helt klart sin mors parti i skilsmissen. Men hun mangler daglig støtte og hun finder alkoholen og sovemedicin som trøst i en periode.

Hun bliver kontaktet af en ikonsamler der har en meget interessant kunde der vil have hende til at vurdere en ikon han har fået foræret af en diplomatisk bekendt. Hun hvirvles ind i et eventyr der indbefatter det danske kongehus, russisk historie og endda mord.

Bogen er skruet rigtig godt sammen og er meget underholdende. Forfatteren formår at holde handlingen i gang hele bogen igennem, og man sidder nærmest på skødet af Lærke det meste af bogen.
Sideløbende følger man den tidligere ejer af den ikon kongehuset har fået som gave. En tragisk historie som også rammer læseren.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter