0 kommentarer

Ildøglernes sang / Skjaldenes hal / Dragetrommer af Anne McCaffrey

af d. 25. marts 2006
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

191, 272, 233 sider

Udgivet

2005

ISBN

87-21-02504-5

Originaltitel

Dragonsong ; Dragonsinger ; Dragondrums

 

Fantasyromanen ”Ildøglernes sang” består af 3 dele/bøger; ”Ildøglernes sang”, ”Skjaldenes hal” og ”Dragetrommer”.

”Ildøglernes sang” trilogien handler om pigen Menolly, der er i besiddelse af nogle fantastiske musiske evner, der kommer til udtryk i form af en utrolig formåen inden for både sang og instrumentspil. Men ak, erhvervet som skjald, som er det Menolly ønsker sig mere end noget andet, tilhører mændene. Det sømmer sig ikke for en pige af høj byrd at spille, så Menollys forældre gør, hvad de kan, for at forpurre pigens drømme. Da alt håb synes ude for en karriere inden for skjaldefaget, tager hendes liv dog en noget andet drejning på grund af et uventet møde med et sagnvæsen.

”Ildøglernes sang” er helt klart en anbefalelsesværdig fantasyroman af den lidt mere tænksomme slags. Bogen indeholder en del gode politiske overvejelser om magt, alliancer og udvikling. I selve handlingen gøres op med et par fordomme og fasttømrede holdninger, og der drøftes det gode, men noget slidte emne om hvor svært det kan være at være en pige i en mandsdomineret verden.
Det er en rigtig girlpower-roman, men med en masse relevante emner fortalt på den søde og sjove måde som også læsere af det modsatte køn kan være med på.

”Ildøglernes sang” er ikke for de mindste, men hvis man ønsker at læse en fantasyroman, hvor der er tænkt lidt længere og lidt mere over tingene, er ”Ildøglernes sang” helt klart et godt bud.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter