0 kommentarer

Flaskepost fra P af Jussi Adler-Olsen

af d. 12. december 2009
Info
 
Sideantal

486

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-8765-9

Udgave

1

 

Det var med stor spænding jeg gik i gang med denne tredje bog i serien om Afdeling Q. Den første var eminent, den næste skuffede med sin middelmådighed, og hvad var der så i vente nu?

Plottet lød spændende: 2 kidnappede drenge formåede at få et nødråb af sted i en flaskepost. Denne flaskepost bliver fundet i Skotland, hvor den havner i vindueskarmen på en politistation. Ingen bemærker den lille seddel indeni med nødråbet før flere år senere. Årene i vindueskarmen har dog sløret budskabet så det er ulæseligt, men eksperter kan dog alligevel få en smule af meningen frem, og da det peger på en hændelse sket i Danmark, så havner sagen på Afdeling Q´s skrivebord.

Politikommissær Carl Mørck tager først ikke sagen særlig alvorligt, men efterhånden får hans sekretær og hans assistent afkodet mere og mere af meddelelsen. Det viser sig nu at beskeden handler om en bortførelse af 2 drenge for en del år siden, men hvorfor er bortførelsen aldrig blevet anmeldt til politiet? Hvad er der sket med drengene?

Sagen ruller sig langsomt ud og viser sig mere grusom og nærværende end de på nogen måde kunne have forestillet sig, da de begyndte at efterforske den gamle sag.

Denne bog er helt på højde med “Kvinden i buret”, spændingen bare stiger undervejs og Jussi Adler-Olsen begejstrer igen med sine enormt gode personskildringer. At der så samtidig skabes lidt mystik omkring det lille hold i Afdeling Q gør jo bare, at man som læser glæder sig endnu mere til næste skud på stammen af bøger om Afdeling Q. Så gå ikke glip af denne topkrimi, den er et must for enhver bogelsker!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter