0 kommentarer

Thirrin fra Ismarken Af Stuart Hill

af d. 29. juni 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

244

Udgivet

2005

ISBN

87-11-22420-7

Originaltitel

The cry of the Icemark

 

Romanen er delt i to, men der er ingen deling i handlingen, og den bør læses sammenhængende.

Det lille forfrosne land, Ismarken, trues pludselig af en overvældende fare.
Det stærke Imperium syd for Ismarkens grænse har udset det lille land som mål for en altopslugende krig. Imperiets førende general er kendt for sin taktik og nådesløse krigsførelse og hans soldater overgår langt Ismarkens ringe antal.
Da kong Rødroft af Ismarken bliver dræbt i et blodigt slag, må den 14-årige prinsesse Thirrin se sig udnævnt til Ismarkens dronning.
Med den kommende krig må Thirrin på jagt efter forbundsfæller, hvis hendes land og hendes folk skal overleve krigen.

Desperationen får hende til at søge forbundsfæller blandt de mest usandsynlige racer og blandt tidligere fjender. Den unge dronnings mod sættes gang på gang på prøve i kampen for at søge forbundsfæller blandt bl.a. varulve, vampyrer og kæmpemæssige sneleoparder.
Bag sig har hun sin trofaste lærer og en heksesøn, som ikke kender sine kræfter.

En smuk fortælling om et mod, der kan bane vejen når alt ser håbløst ud. Om et håb, der lyser selv i det dybeste mørke og om venskaber, der knyttes på trods af overvældende odds.

Romanen holder læseren fanget, mens man følger Thirrin på hendes næsten umulige rejse, og man forbløffes gang på gang af forfatterens fantasi og levende sprog.
Den storslåede kamp mod en overvældende overmagt beskrives i gribende detaljer og med stor indlevelse og fortællingen bliver aldrig kedelig eller træg.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter