0 kommentarer

Artemis Fowl af Eoin Colfer

af d. 2. marts 2004
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

275

Udgivet

2001

ISBN

87-11-13537-9

Originaltitel

Artemis Fowl

Udgave

1.udgave

 

Der er masser alternativer til Harry Potter og Ringenes Herre. Et af de anderledes bud på nogle gode fantasy-bøger står Eoin Colfer for. Med ”Artemis Fowl” har forfatteren skabt et utroligt interessant univers, og hovedpersonen Artemis Fowls identitet er fantastisk godt gennemført. Denne dreng er et vidunderligt geni, der kan næsten alt med en computer. Og han bruger sine evner og intelligens til at videreføre sin families tradition for at være kriminelle. I den første bog kommer han på sporet af feerne, og som sædvanligt prøver Artemis Fowl at få penge ud af “byttet”. Det bliver hurtigt til åben kamp mellem feerne og Artemis Fowl. Indblandet er der en storpruttende fe, og Artemis er selvfølgelig beskyttet af sin stærke og kloge bodyguard, Butler.

Artemis Fowl er ikke den eneste meget gennemførte person i denne serie, der nu består af tre bøger. Kentauren Foaly er feernes svar på Artemis Fowl. Foaly kan alt med en computer og er “feen” bag meget af den spændende fe-teknologi. Samtidig er han bogens humørbombe – ham der kommer med de sjove og smarte bemærkninger.

Det mest spændende ved disse enormt vellykkede bøger er Artemis Fowls udvikling igennem de tre bøger. I starten er han meget umenneskelig, men feerne påvirker ham i løbet af bøgerne.

Bøgerne er letlæselige. Dette betyder, at man ikke skal tænke så meget, men i stedet bliver man grebet af historien fra første side. Artemis Fowl kan varmt anbefales til alle fra 12-13 år, men især computernørderne vil måske få glæde af den. Teknologien i bogen er noget, man kun kan drømme om i nutidens verden, men måske er det et godt bud på fremtidens teknologi.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter