0 kommentarer

Skammerens datter af Lene Kaaberbøl

af d. 3. januar 2001
Info
 
Sideantal

217

Udgivet

2001

ISBN

87-553-3166-1, 978-87-553-3166-2

 

“Skammerens datter” er den første bog i serien om Skammerens børn. Hovedpersonen Dina lever med sin mor, hendes bror og søster, som hedder Davin og Melli. Egentlig vil Dina meget hellere være en helt normal pige, med normale venner, men det er ikke helt nemt, når man har Skammerøjne!!

Borgfyrsten Ebnezer Ravens, hans gravide svigerdatter Adela, og hendes søn Bian bliver slået ihjel. Man tror det er fyrstens egen søn, Nicodemus, der har gjort det, og så vil man have skammeren til at få ham til at tilstå, så de kan henrette ham. Men da Skammeren møder Nico kan hun se at han skammer sig over rigtig meget, men ikke over det. Han KAN ikke være morder.
Det bliver man ikke specielt glad for at høre i Dunark, så Drakan kommer til Lindehuset, hvor de bor, og forlanger at få Dina med til Dunark. Dina tror, at det er fordi hun skal op og hjælpe sin mor, da hun har arvet Skammerevnen, og lige er blevet sin mors lærling. Men.. Drakan vil blot bruge Dina som gidsel, hvis ikke Skammeren gør som han siger. Dina bliver smidt i fangehullet sammen med Nico, og de bliver venner..

Denne bog er den første af de 4 bøger om Skammerens børn. Man bliver fuldstændig revet med i historien. Lene Kaaberbøl skriver virkelig godt, og hun er helt bestemt kommet godt fra dem her. De er virkelig værd at læse..

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter