0 kommentarer

Min Muse af Jessie Burton

af d. 24. september 2018
Info
 
Sideantal

414

Udgivet

2018

ISBN

978-87-400-4617-5

Originaltitel

The Muse

Udgave

2016

 

Da Min Muse blev lagt på bogrummets Facebookside til anmeldelse, fangede den min opmærksom med med det samme. Den fine lyserøde bog med alle de fine detaljer på, den ville jeg så gerne læse. Selvfølgelig er indholdet af bogen og handlingen selvfølgelig altid det vigtigste, men at bogen er flot at se på er helt sikkert et stort plus.

Odelle Bastien arbejder til dagligt i en skobutik, men det er nu langt fra hendes drømmejob. Odelle har boet i London i 5 år, hun kom dertil med et skib fra Port of Spain. Siden da havde hun søgt masser af andre stillinger uden overhovedet at få nogle svar. Odelle er sammen med veninden Cynth, som hun går kendt siden skolen, flyttet sammen i en lejlighed i London. Efter at veninden Cynth har fundet sammen med kæresten Samuel, var hun ikke så ivrig mere efter at komme videre i livet. Det gik nogle gange ud over deres gode venskab…. Odelle sagde tit til Cynth at hun ikke længere kunne holde det hele ud, hun ville videre i livet.

En dag da Odelle og Cynth kommer hjem ligger der et brev i entreen, Odelle åbner det med meget stor forsigtighed og læser. Odelle er blevet tilbudt arbejde som sekretær på The Skelton Institute i London, og til 4 pund mere i timen end hun får hos sit nuværende job. Men det er ikke pengene som ville være det afgørende. Det var nemlig det faktum at hun ville være et skridt nærmere, de ting som hun havde lært var af største vigtighed- kultur, historie og kunst.                                                                        Veninden Cynthia gifter sig med kæresten Samuel på et rådhus, senere på aftenen er der kommet flere gæster til brylluppet og Odelle møder Lawrie Scott. Lawrie har ikke set sin mor i 5 år, men hun har efterladt ham et maleri. En dag dukker Lawrie op nede på Odelles nye arbejde med maleriet under armen, og rygterne om et forsvundet mesterværk spreder sig lynhurtigt. Maleriet har intialerne I.R, hvem er denne person og er billedet overhovedet værdifuldt?? Nysgerrighed og forvirring omgærder værket og Odelle er usikker på, hvad og hvem, hun skal tro på midt i skindet af hemmeligheder og løgne.

Sandheden om maleriet ligger skjult i fortiden, nærmere betegnet på et stort Spansk landsted i 1936, hvor Olive Schloss, datter af en meget anerkendt kunsthandler, gemmer på egne ambitioner om at blive til noget.

Min Muse springer frem og tilbage i historien, vi læser om og lærer familier at kende i 1936 og i 1967.

Jeg havde taget bogen Min Muse med på sommerferien og det er en hurtig læst bog som det hurtigt “fangede” mig, det er en spændende bog med mange forskellige personer i og jeg begyndte det hurtigt at holde af de forskellige karakterer i bogen.     Bogen springer frem og tilbage i tiden, det forvirrede mig til at starte med. Men lynhurtigt finder man ud af hvordan det hele hænger sammen.

Til jer som endnu ikke har læst Min Muse, så kan jeg kun sige at i har noget at se frem til. En super god og samtidig rigtig sød fortælling.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter