0 kommentarer

ID – lånt identitet af Christian J. D. Dirksen

af d. 25. januar 2012
Info
 
Sideantal

229

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92622-83-9

Originaltitel

ID - lånt identitet (dansk)

 

Når en mand som Marcus Oliver´s skematiserede, systematiserede, forudsigelige verden vælter, kan alt ske, og det gør det.

Forfatteren Christian J.D. Dirksen lader os følge hovedpersonen i et plot, der overrasker, og som med opdelingen og personnavnene i afsnitsoverskrifterne gøres overskueligt, trods de mange tråde der spindes i “nettet”.

Den ellers kedelige middelalderligt noble embedsmand, der pludselig træder ved siden af, gør ting, som han normalt aldrig ville have gjort, hvis konen ikke havde forlangt skilsmisse.

Han lander i et dilemma, snøres ind i løgne og møder sine erotiske drømme midt i kaosset.

De personer, som er en del af krimiens spændende handling, er godt beskrevet, og det er genialt at give den tidligere soldat Thomas i bogen mulighed for at sige: “Men mit liv og mine gerninger er så mørke og hemmelighedsfulde, at hvis jeg betroede dem til dig, blev jeg nødt til at tage livet af dig bagefter”. En stemme fra Helmand og en stemme fra soldaten, der selv bliver en tikkende bombe … Dette er kun en lille del af bogens dialog, men den rejser hårene på armene, man fornemmer en fortrængt sandhed i vores historier og konsekvenser for soldaterne derfra, troens paradoks når der tages liv for den. Flot input, og mere af det.

Bogen er godt skruet sammen, man gætter med, og den ville måske egne sig til filmatisering. Er du mand, vil du opdage, at du skal forføre din kone lidt mere, mens personkarakteristikken nok er lidt firkantet i kvinderollerne, men meningen er god nok. Høje hæle nu og da kan krydre hverdagen i ethvert forhold.

Christian J.D. Dirksen bevæger mig, gør mig nysgerrig, og bogen må læses. Den er som skabt til en rejsebog i kufferten.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter