0 kommentarer

Vandringer i mørke Af Nikolaj Højberg

af d. 17. oktober 2009
Info
 
Sideantal

191

Udgivet

2009

ISBN

978-87-992700-3-3

 

”Vandringer i mørke” består af otte noveller som alle, på nær én, kan betegnes som horror. Den sidste er nok nærmere en blodig thriller.

Min favoritnovelle er bogens første,” Jeg er så tørstig”, hvor geologen Bo er i gang med at teste forureningen i jorden omkring en nedlagt tankstation. Men snart aner han, at noget er helt galt. Fra et hul i jorden, som han selv lige har boret, strømmer en rød væske ud på asfalten. En væske som minder uhyggeligt meget om blod. Samtidig hører han råb om hjælp fra tankstationen og går ind for at hjælpe. Men det skulle han aldrig have gjort.

Herudover består samlingen af;

”Rapporten om Bent”: Bent overværer noget mystisk ude i skoven. Da han kommer hjem ringer han 112. Men snart efter banker det på døren.

”Miss Hyde og Jesus”: En lejemorder som oplever sin hidtil mest uheldige dag. Alt går skævt. Og det på grund af en kvinde. Eller er det..?

”Matcha til Tanaka san”: Tanaka begærer sin brors hustru og vil gøre alt for at få hende. Selv begå et højst usædvanligt mord.

”Den akademiske virkelighed”: En ung geologistuderende befinder sig sent en fredag aften på biblioteket. Han er ved at skrive sit speciale. En bog falder på gulvet trods det at han er alene.

”Pink”: Jakob møder klokken 08.00 på arbejde på Alarmcentralen. Umiddelbart efter begynder telefonerne at kime. Noget falder ned fra skyerne.

”Johannys valg”: Efter et bankrøveri har Johnny desperat brug for lægehjælp til sin sårede kæreste. Men hvem kan han stole på når man er efterlyst for mordet på en betjent?

”Elvis har forladt bygningen”: Samlingens eneste novelle som jeg ikke vil kalde horror. Terrorister har angrebet en kontorbygning i København og pressen vil gøre alt for at få de mest blodige billeder at vise seerne hjemme i stuerne.

Alle novellerne er velskrevne og er en fryd for læser-øjet.

Dette er uden tvivl en bog som jeg igen og igen vil tage ned fra hylden, og den kan derfor varmt anbefales til alle gys- og horror fans derude.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter