0 kommentarer

Løvindens sang 1: Alanna af Tamora Pierce

af d. 13. november 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

160

Udgivet

1991

ISBN

87-588-0690-3, 87-89600-63-0

Originaltitel

Alanna - The First Adventure

 

“‘Det går galt Alanna, før eller siden bliver du en kvinde. Du vil ikke kunne skjule dit køn for evig tid.’ ‘Jeg fortæller det på min atten års fødselsdag.'”

10-årige Alanna af Trebond vil være ridder. Selvom hun er en pige, har Alanna altid rummet en drengs mod og eventyrlyst.
Hendes tvillinge bror, Thom, stræber efter at lære magiens kunst. Begge to ejer de Gaven. Thom forguder den, mens Alanna frygter den.
En dag beslutter de at bytte pladser. Klædt ud som en pige, drager Thom afsted for at lære magi. Alanna derimod, klædt som en dreng i benklæder og skjorte, drager af sted til hovedstaden, Corus. Her vil hun, på Kong Roalds slot, begynde sin oplæring som page.
Men vejen til ridderskab er hårdere end Alanna havde ventet. Som Alanna kæmper for at lære en ridders egenskaber, finder hun ud af at langt fra alle kan stoles på.

Fyldt med nævekampe, magi, spændene eventyr, kongelige intriger, godt og ondt, begynder Alannas farefulde rejse. Et eventyr, der først og fremmest sætter hendes drømme om ridderskab på højt spil, men også gør hende til en legende.

Jeg giver bogen 6 i karakter, da det helt klart er den bedste bog jeg har læst. Den er umulig at lægge fra sig!
Tamora Pierce har en helt speciel og unik evne til at beskrive og formulere ting, jeg har op til flere gange taget mig selv i at drømme at det var mig der boede i eventyr universet.
Jeg syntes helt klart det er en bog alle burde læse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter