0 kommentarer

De mørke mænd af Jens Henrik Jensen

af d. 23. oktober 2014
Info
 
Sideantal

476

Udgivet

2014

ISBN

978-87-400-1350-4

 

Krigsveteranen Niels Oxen – posttraumatiseret og samtidig den højst dekorerede soldat – og Margrethe Franck fra Politiets Efterretningstjeneste er hovedpersonerne i denne hæsblæsende spændingsroman.

Soldatens liv, der primært foregår i det skjulte i skovene hvor der er fredeligt og roligt beskrives, og man fornemmer hurtigt at det ikke er idyllen, han søger. Hans hemmelighed er noget der holder ham fast, holder ham i live men også det, der konstant truer ham på livet.

Et mord på museumsinspektøren på slottet i Nyborg udløser en lavine af begivenheder. Først bliver efterforskningsarbejdet anført af det lokale politi i Nyborg, men hurtigt kommer Politiets Efterretningstjeneste på banen. Men hemmeligheder og skjulte dagsordner dominerer.

Men hvilken sammenhæng er der mellem mordet og en krigsveteran? Kun få aner det i starten. Men det bliver der hurtigt lavet om på. Mange mennesker overalt i Danmark bliver involveret – og begivenheder i nutid og fortid rulles op for øjnene af os. Også vores lands øverste bliver aktive parter.

Magt og magtmisbrug bliver centrale temaer, når Oxen og Margrethe går i dybden og forsøger at afdække beslutningsgrundlaget i de skjulte kulisser og de begivenheder der har ført til jagten på Oxen. Kun ved et tæt samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste overlever Oxen.

Bogen er den anden i en trilogi. De hængte hunde fra 2012 var den første og nu venter jeg spændt på den næste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter