0 kommentarer

Tusmørke af Stephenie Meyer

af d. 10. juni 2010
Info
 
Sideantal

505

Udgivet

2012

ISBN

978-87-11-39149-5

Originaltitel

Twilight

Udgave

Originaludgave: 2005

 

Læste bogen på engelsk, OG
det første jeg vil sige om denne bog er, at hvis jeg kunne give den minus 3 så havde jeg fandme (undskyld sproget) gjort det!

For det første er plottet nærmest ikke-eksisterende. I løbet af de første 450 sider er det ikke meget andet end ‘OMG EDWARD’.
For det andet bliver hverken Bella eller Edward fremstillet som havende egentlige fejl, hvilket jeg synes er en meget stor fejl fra forfatterens side.
For det tredje lagde jeg mærke til nogle SERIØST anti-feministiske undertoner i bogen. For eksempel:
1: Alle de kvindelige figurer er irriterende, svage, klynkende og overfladiske, hvorimod mændene er stærke, kloge og generelt ‘bare bedre’. (Nej, Alice tæller ikke som en stærk figur i sammenligning med de andre kvinder i serien. Hun er fysisk stærk, men ellers ligesom de andre. Hun er også den eneste vampyr, hvis evne er uforudsigelig, og hendes spådomme går ikke altid i opfyldelse)
2. Bella laver mad og gør rent for sin far, selvom han har klaret det selv i 17 år, og burde være god nok til selv at gøre det. Yderligere lægger han ikke engang mærke til at hun gør det for ham, men tager det som en selvfølge.
3. Bella lægger ikke mærke til Edwards TYDELIGE misbrug, og tilgiver ham f.eks. med det samme, da han fjerner motoren fra hendes bil for at forhindre hende i at se en af hendes venner, jacob, uden overhovedet at tænke over det.

Endnu en ting jeg gerne vil pointere, er forfatterens insisteren på at skrive på en så forskruet måde, at mine øjne var ved at brænde sig baglæns ud af mit kranie.

besked:
Undgå for enhver pris denne fornærmelse mod litteratur-verdenen 🙁

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter