0 kommentarer

Når lyset fødes igen af Dorthe Lis Lindgaard Thomsen

Info
 
Sideantal

280 sider

Udgivet

2017

ISBN

Bind 1: 978-87-995726-4-9

Udgave

1. udgave

 

Når lyset fødes igen er første bind i trilogien Platons Akademi af forfatteren Dorthe Lis Lindgaard Thomsen.

Handlingen foregår primært i 1400 tallets Firenze, hvor byens leder – Lorenzo il Magnifico – sammen med sin gruppe af modige og vise mænd og kvinder i Platons Akademi, er på jagt efter dybere forståelser af, hvad livet er, og hvad mennesker er. Svarene søger de at finde i gamle gemte tekster, og deres indsigter vokser, mens de kæmper for lyset og kærlighedens overlevelse imod mørkets kræfter. De får bl.a. hjælp af den danske kong Christian 1. og hans uægte søn. Det er en svær opgave – for et mord i domkirken den 26. april 1478 står mærket i hjerte og sind på byens leder og dem omkring ham. Deres sorg trækker dybe spor i tidens sand, hvor ondskaben ikke skyr nogen midler for at få fat i de gamle mystiske tekster.

Fortællingen er både meget spændende og meget indsigtsfuld læsning. Hvad angår det episke og historiske aspekt i kampen mellem lyset og mørket, placerer den sig i min optik på niveau med Ken Follett og Dan Brown. Hertil kommer en dybde omkring livets spirituelle og mystiske aspekter, som overgår både Follett og Brown.

Det er meget tydeligt, at forfatteren har en særlig følsomhed i forhold til at sanse de mange usynlige dimensioner, som livet består af og en lang erfaring i at arbejde i og med disse dimensioner. Denne baggrund giver hendes beskrivelse af lyset og mørket, kærligheden og ondskaben, helbredelse, energiarbejde, tidsrejser, sort og hvid magi og andre aspekter af mysticismen en helt særlig tyngde, som ikke blot tilføjer handlingen en intens spænding men også en dyb visdom.

Selv om renæssancens Firenze er hovedarenaen, spindes der også tråde tilbage til kristendommens begyndelse og frem til vores nutid med antydninger af, at alting udspiller sig samtidigt i forskellige tidslommer. Et faktum, vi har hørt mange gange fra den åndelige verden, men som er så svært at forstå i vores konkrete liv her på Jorden. Med denne fortælling får vi endnu et bidrag til vores begyndende opvågning og forståelse af sandheden om tiden, rummet, livet og os selv.

Historien fortælles med et poetisk og sanseligt sprog, der på fineste vis hjælper læseren med at skabe levende billeder af både personer, steder og begivenheder. Et sprog, som ikke viger tilbage for at vise alle aspekter af det menneskelige sinds afkroge, og som benytter sig af hele spektret af sprogblomster, alt efter hvad det er, der beskrives. Med et befriende fravær af den berøringsangst i forhold til mørket, som man ind imellem oplever i spirituel litteratur, tages vi med til både de højeste og laveste bevidsthedslag i menneskelivet.

Alt i alt en bog, der får de varmeste anbefalinger herfra. Hvis du er optaget af meningen med livet og sandheden om de oprindelige budskaber om kærligheden og lyset, som kom til Jorden gennem Jesus, Maria Magdalene og disciplene, så er denne bog – samt bind 2 i trilogien En gang på vejen, altid på vejen, som også er udkommet – et must-read.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter