0 kommentarer

Jeg er Frankenstein af Bjarke Schjødt Larsen

af d. 1. september 2016
Info
 
Sideantal

72

Udgivet

2016

ISBN

978-87-406-1089-5

Udgave

1. Udgave

 

Jeg har været så heldig at modtage dette anmeldereksemplar fra forlaget Turbine og forfatter Bjarke Schjødt Larsen samt illustrator Nathascha Friis

Normalt beder jeg ikke om at få lov til at anmelde ungdomsbøger eller børnebøger, men jeg har fulgt Bjarke gennem noget tid på hans blog, ‘Skrivekrampen’, hvor han rundhåndet deler ud af sine erfaringer med tips og tricks, og blev derfor meget nysgerrig efter at læse hans bog nr. 3.

“Jeg er Frankenstein” er en Dynamo-bog, der henvender sig til tweens, teens eller unge og er nem at læse. Romanen har et LIX på 19 og er på 74 sider, hvilket betød, at jeg sagtens kunne følge med, og den var læst på samme dag, som jeg modtog den.

Overskrift på første kapitel:

“Sådan dør jeg”.

Så er vi ligesom sparket i gang, og herfra bliver det kun værre for den stakkels teenager, Frank. Han skal grueligt meget igennem, og jeg mener grueligt meget! Men heldigvis er han en snu dreng, sådan da – man er jo ikke bagt helt færdig i den alder – og jeg kan da afsløre, at han får givet tilbage i fuld Frankenstein-stil, så alle de irriterende mennesker der har stået og filmet ham med deres åndssvage mobiler, får syn for sagen.

Mere tør jeg altså ikke afsløre!

Romanen er spændende fra start til slut, og derfor læste jeg hele bogen af én omgang, og teen blev kold. Hvis jeg var teenager – eller bare ung – så ville jeg helt sikkert ligge med denne bog under dynen, i sommerhuset eller i selskab med en bidsk undulat som kunne forsvare mig. Let læselig, humoristisk og meget meget fantasifuld. Jeg kunne godt lide moralen, især om de der idioter med deres mobiltelefoner, der filmer hvad som helst for enhver pris og lægger det på Youtube.

Bogen er fuld af seje illustrationer, og jeg mener seje, og heldigvis er der rigtig mange af dem. Det er lige før det er en grafisk roman – sådan half and half – og det gør slet ikke noget. I limningen er illustreret tykke tråde, som om at bogen er holdt sammen med bånd eller de tråde som Frank er syet sammen med? Lækker detalje.

Alt i alt en skøn og flot bog i rette størrelse, længde og med passende humor og meget meget spænding og godt fundet på.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter