0 kommentarer

Ferskner til fader Francis af Joanne Harris

af d. 24. november 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

461

Udgivet

2013

ISBN

978-87-638-2613-6

Originaltitel

Peaches for monsieur le Curé

 

”Ferskner til Fader Francis” er den tredje bog i Chokolade-serien (hvoraf de to første var ”Chokolade” og ”Chokoladeheksen”). Her er der gået 8 år siden Vianne Rocher forlod Lansquenet, fulgte vinden til Paris og kæmpede mod Chokoladeheksen. Hun bor nu i på en husbåd sammen med Roux og hendes to elskværdige børn, da hun modtager et brev fra sin afdøde ven. Vianne kan ikke modstå endnu engang at ride på vinden, tilbage til Lansquenet hvorfra afsenderen af brevet kom. Men Vianne er ikke forberedt på de forandringer, der er foregået mens hun har været væk; den lille landsby er blevet udvidet med et muslimsk kvarter, og det har med tiden bragt så store spændinger mellem de oprindelige beboer og de nytilkomne muslimer, at de nu ikke længere er på talefod.
Samtidig er Fader Francis, Viannes oprindelige “ærkefjende” i dybe problemer, og Vianne er muligvis den eneste, der kan hjælpe ham..

Igennem Vianne Roche formidler Joanne Harris en fortælling, der tager fat i de problemer, der kan opstå når to kulturer karambolerer, men på en helt utroligt tolerant og ikke-fordomsfuld måde.

Joanne Harris har altså endnu engang formået at levere en hjertevarmende, sansefuld og indlevelsesrig bog, der på ingen måde fortjener andet end 5 stjerner

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter