0 kommentarer

Sov som de døde af Annika von Holdt

af d. 17. november 2015
Info
 
Sideantal

255

Udgivet

2009

ISBN

978-87-11-43894-7

 

Hvis jeg i hvilken som helst anden sammenhæng, mødte en person der kunne komme frem med sådanne ideer, som bogen bygger på, så ville jeg sørge for at få personen mentalt undersøgt, før nogle kunne tælle til tre. Efter at have læst “Som som de døde” er det mig en dyb gåde, hvordan en forfatter så køn, kan skrive noget så afskyeligt og grusomt, som denne bog ér. Og nu tror du måske at jeg vil kritisere bogen og hadede den som pesten – Dette er bestemt ikke tilfældet. Jeg elskede den!

“Sov som de døde” er en krimi for de læsere, der synes at Stephen King og Dean R. Koontz er blevet en kende for vattede og blødsødne efterhånden. Det er en krimi til de læsere der elsker detaljer og dryppende bloddråber. Og så er det i dén grad til de læsere, der ikke spiser imens de læser. Her er der tale om den mest rædselsvækkende og kvalmende krimi jeg nogensinde har fået fat i, men på trods af at den slags normalt ikke er mig, sled jeg mig gennem siderne, så hurtigt det lod sig gøre. Annika von Holdt sørger for at lokke læseren fremad med sin skrivestil, sin fængende tekst der holder én hen til sidste øjeblik og igennem hendes forskellige iagttagelser af sine personer, er du hele tiden en lille smule i tvivl om, hvem der nu er med hvem. For hvem kan man i det hele taget stole på i en lille by, hvor en psykopatisk massemorder render rundt og slår ihjel?

Om denne bog har jeg ikke meget andet at sige end; læs den! Det er en krimi, der bør have sin fair chance hos alle krimielskere, men læs den med lyset tændt og i god tid før sengetid – Bare for en sikkerhedsskyld. Det eneste der skuffede mig en kende, igennem min egen læsning af den, var slutningen, som jeg på nogle punkter mener er lidt for letkøbt. Der røg pludselig lige en tand for meget amerikansk soap serie ind over den og efter at have læst en så selvstændig og anderledes krimi, havde det været rart, hvis slutningen også havde holdt sig til forfatterens egen hjerne, i stedet for at begive sig over i retning af noget man har set alt for mange gange før …

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter