0 kommentarer

Hende du forlod af Jojo Moyes

af d. 6. marts 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

448

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3648-7

Originaltitel

The Girl You Left Behind

 

Kære Jojo Moyes

I din roman ”Hende du forlod” møder vi to kvinder. To kvinder der både er adskilt af landegrænser, men også adskilt af tiden.

I Frankrig under 1. verdenskrig prøver Sophie at holde fast i en normal hverdag med sin familie, på trods af mangel på mad og på trods af at tyskerne har invaderet den lille by og bringer frygt med sig. Sophie prøver at være stærk, selvom hun savner sin mand Éduoard som er draget i krig, men et portræt af hende, som Éduoard har malet, bringer trøst.

90 år senere kæmper Liv stadig med at komme over sin mand Davids pludselige dødsfald, for lige knap 4 år siden. Hendes venner presser på for at få hende til at komme videre i hendes liv med en ny mand, men Liv føler sig ikke klar. En af de ting der bringer trøst til Liv er portrættet af Sophie, som nu hænger i Livs soveværelse. Et portræt som Livs mand købte til hende, i løbet af deres korte ægteskab. Pludselig kommer Liv dog til at stå i en situation, der får hende til at reflektere over hvad der egentlig betyder noget i hendes liv, og hvorvidt portrættet af Sophie er værd at kæmpe for.

Din roman starter ud med at man følger Sophie og hendes liv efter den tyske besættelse. Det var især Sophies del af historien jeg virkelig blev fanget af, hvordan hun kæmper for at holde sammen på familien, og hvordan hun længes efter den mand som hun ikke ved er i live eller ej. Da historien så skifter til Livs synsvinkel, bliver jeg efterladt med en lidt flad fornemmelse, hvilket kan skyldes det drastiske spring mellem Sophies liv og Livs. Livs kamp for at beholde portrættet blev for mig også alt for dominerende, og det fik mig til at ønske at læse mere om Sophie, for det var virkelig Sophies historie der rørte mig dybt. For mig er dette ikke din stærkeste roman, men den har dog sine fine øjeblikke.

Kærlig hilsen
Louise H.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter