0 kommentarer

Hævnens gudinde af Sara Blædel

af d. 17. december 2009
Info
 
Sideantal

442

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7055-713-9

 

Efter læsning af Sara Blædels 4 første romaner var mine forventninger høje, da jeg gav mig i kast med nummer 5.

Bogen foregår parallelt 2 steder i verden. Veninden, journalisten Camilla, er med sin søn rejst til USA for at få styr på sit liv. Selvfølgelig møder hun en pressesky, men meget rig dansker og hans “døde” far. Selv på den afstand bidrager Camilla til løsning af de mange mysterier, der er sket i Danmark.

Hovedpersonen, kriminalassistent Louise Rick, har en plejesøn Jonas, som skal til en ungdomsfest. Samme fest skulle Camillas søn Markus have deltaget i, men han er som sagt taget med sin mor til USA.

Louise er midt i opklaringsarbejdet på en rocker-mordsag, da hendes søn kontakter hende fra ungdomsfesten. Der er ballade med en bande unge rødder.

Inden Louise når frem, er festens midtpunkt, en 12 år gammel pige på flugt fra rødderne blevet kørt over af en bil og bragt på hospitalet, hvor hun senere dør.

Pigens mor bryder forståeligt nok helt sammen, men bliver alligevel anklaget for at anstifte en brand, som koster 2 af de unge rødder livet. Lagerbygningen ejes i øvrigt af den døde piges far – uden at hendes mor er vidende om det.

Ægtefællen har bestemt ikke rent mel i posen. Han afsløres med både elskerinde, udenlandsrejser, tvivlsomme økonomiske transaktioner og relationer til den rocker, der er myrdet i starten af romanen.

Trådene bliver selvfølgelig bundet sammen til sidst, og retfærdigheden sker fyldest.

Jeg finder det temmelig utroværdigt at forsøge at blande så mange typer problemer sammen i én roman.

Bogen er let læselig og ikke kedelig, men heller ikke så vedkommende som de tidligere bøger.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter