0 kommentarer

Borneos lys af Zidrou

af d. 27. april 2021
Info
 
Forlag
Sideantal

92

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7085-706-2

Originaltitel

La Lumiere de Borneo, kunstner, forlæg: Frank Pé; farvelægger: Cerise; oversætter: Ole Steen Hansen

Udgave

1.

 

Borneos lys er navnet på den gratis-udstilling, hvor en orangutang udstiller kunst sammen med en pige teenager lige foran Bruxelles vartegn, Atomium. Dette tiende album i serien et ekstraordinært eventyr med Splint og Co. er lavet af makkerparret Frank Pé og Zidrou. Frank Pé er på dansk kendt for Jonas og Zoo, mens Zidrou (alias Benoit Drousie) har været med til at lave album med Allan Falk og Clifton. Albummet er i den sædvanlige gode Cobolt hardback kvalitet.

Albummet er kendetegnet ved udtryksfulde og flotte kompositioner. Historien starter med en brutal scene fra den afrikanske jungle, i en lidt drømmeagtig Loisel tegnestil, hvor en lille pige overlever angrebet fra nogle krybskytter. Herefter skifter tegnestilen til en udtryksfuld og mere realistisk streg end man er vandt til fra Splint og Co. Den overlevende pige, som nu er teenager, kommer tilbage til Belgien, hvor hun skal mødes med sin far der arbejder i cirkus. Mødet ender som en katastrofe og den arbejdsløse Splint må tage jobbet som børnepasser. Forholdet mellem datteren, faderen, Splint og de andre er i starten meget konfliktfyldt, men det udvikler sig langsomt til varme venskaber. Historien indeholder mange gode temaer, som far-datter forhold, kunst og kunstfremstilling, og forholdet mellem dyr og mennesker. De følelser som hovedpersonerne undergår i løbet af historien, er behændigt fremstillet ved hjælp af symbolske begivenheder. F.eks. akrobaterne der har svært ved at gribe hinanden, mystiske drømmesyn og den mystiske invasion af sorte champignons, der begynder at trænge ind overalt. Alt sammen i en letlæselig og gribende fortælling, med de sympatiske budskaber. Selvfølgelig spiller Kvik, Spip og Grev Champignac også en rolle i dette eventyr.

Det er det helt klart det bedste album, ud af de 13 album jeg har æst, i serien af ekstraordinære eventyr. Dialogen er mere realistisk og emnerne er meget mere vedkommende end man er vant til i et Splint eventyr. Jeg blev rørt af fortællingen og det er bestemt sjældent at det sker når jeg læser et Splint album. Dette album kan jeg varmt anbefale og det får derfor 5 stjerner.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter


Vær den første til at skrive en kommentar!
 
Skriv en kommentar »

 

You must log ind for at skrive en kommentar