0 kommentarer

Fred og Ro af Ane-Marie Kjeldberg

af d. 30. maj 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

383

Udgivet

2007

ISBN

978-87-91718-53-3

 

Hvad mon der sker, når man gifter sig med en mand, som de andre tænker tyskersvin om? Især når der viser sig faktisk at være noget “svinskhed” i hans families fortid? Og når man selv kommer fra en familie, der ikke er ren ugebladsidyl?

Det fortæller Ane-Marie Kjeldbergs “Fred og Ro” om. Stille og roligt oprulles splittelsen, der opstår.

Men på samme tid er “Fred og Ro” en historie om, hvordan sex kan holde to mennesker sammen igennem meget. Den del af historien er virkelig en nydelse at læse. Frisk og direkte går Ane-Marie Kjeldberg til sagen med mange detaljer og blik for fryden i god elskov. Hendes sprog er smukt, og hun har en rytme, der understreger emnet inciterende og dejligt.

Selv mere særprægede seksuelle akter skildres klart og detaljeret og med en forfriskende mangel på sensationslyst eller lummerhed, således at vi med nysgerrighed læser for eksempel om, hvordan en kvinde ved et tilfælde får en bogstaveligt talt dyrisk orgasme. Også mænds telefonsex beskrives nærmest objektivt – og med humor, når vi følger den strikkende telefonsexpige. Poesi og smerte kommer ind, da den ensomme unge mand har telefonsex med sin elskede uden at vide, det er hende.

Der er mange gode grunde til at læse “Fred og Ro”, og det seksuelle er en af dem. Forfatteren viser en værdighed og åbenhed, kombineret med glimrende skrivekunst. Det er en ren fornøjelse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter