0 kommentarer

Terra! af Benni Stefano

af d. 14. november 2004
Info
 
Sideantal

367

Udgivet

1983

ISBN

87-595-1113-3

Originaltitel

Terra! (Italiensk)

 

”Året er 2157. Seks atomkrige har hærget jorden og efterladt den i en evig atomvinter. Men det har nu hverken lammet eller sønderknust den overlevende befolkning – tværtimod!”

Sådan bliver man på bagsiden af bogen introduceret for Terra! Og så starter vanviddet ellers.
I bund og grund handler bogen om en ekspedition til en anden planet. Energireserverne er ved at være opbrugte på Jorden, så der sammensættes en ekspedition, for at finde en planet der ligner Jorden. En ‘ny’ Jord. Selvom dette måske lyder meget fornuftigt, så lad jer ikke narre. Denne ekspedition starter forrykt, går over til bare at være skrupskør og ender med at være helt ubeskrivelig morsom.

Efter jeg har læst denne bog er eet gået op for mig: Jeg har aldrig (og kommer nok aldrig til det) læst en mere vanvittig bog. Det er humor på et helt ubeskriveligt plan. Jeg har aldrig oplevet en bog med flere tvetydige, forrykte navne og situationer. Jeg vil blot nævne; Kaptajn Quijote Patchwork, en meteorfanger!

Til jer der ikke har læst den: Læs den. Du skal blot være klar over at den til tider er så ‘langt ude’, at du enten finder den absurd morsom, eller latterlig ligegyldig.

Den får under alle omstændigheder mine varmeste anbefalinger.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter