0 kommentarer

Sifs mod af Anette Vinter Jensen

af d. 11. oktober 2014
Info
 
Sideantal

133

Udgivet

2014

ISBN

978-87-90548-58-2

 

”Sifs mod” er en fantastisk bog, som jeg og mine to drenge på 10 og 13 alle har slugt – og vi er vidt forskellige!

Den handler om pigen Sif, som bliver mobbet af sin lærer – en følelse, vi nok alle har prøvet mere eller mindre. Problemet er kæmpe stort for hende, men som i alle eventyr, møder hun en hjælper, heksen Frigg. Frigg siger, hun skal bestige et bjerg og dernæst vil hun få mere at vide. Det ender med, at Sif ved Friggs og en kvinde, der ligner et træ på bjergets hjælp får has på den grumme matematiklærer, og historien ender enormt feel good.

Det er simpelthen genialt at skrive om et problem, der materialiserer sig som et bjerg – et bjerg, der må og skal bestiges. Meget tankevækkende.

Sif forbereder sig til turen op af bjerget ved at pakke nogle ting i sin skoletasken. For den voksne læser er det interessant, at de ting, vi har ”med i rygsækken” gør os i stand til at klare de ”bjerge”, vi måtte møde. Forberedelse er godt. For barnet som læser er det interessant og spændende, at de ting, man tager med i rygsækken kan bruges på finurlige måder – tænk på, at et æble i et sjippetov kan lokke et æsel til at gå!

Bogen indeholder ud over det eventyrlige element også en del brugbare fakta – fx hvor mange procent vand, der er i en agurk. Bogen er spændende, informativ og spirituel.

Min ældste dreng, der er autist og normalt kun læser Illustreret videnskab, læste bogen i ét stræk en aften, og han var meget begejstret: “Mor, de beder i bogen” – det syntes han var cool.
Min yngste dreng var også glad for at læse bogen, og han faldt i svime over de flotte illustrationer.

Alt i alt en spændende, oplysende og tankevækkende bog, som jeg kan anbefale til alle børn, og den voksne læser får også noget ud af at kigge med…..

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter