0 kommentarer

Skyggeporten af Lene Kaaberbøl

af d. 27. december 2006
Info
 
Sideantal

237

Udgivet

2006

ISBN

87-7055-009-3, 978-87-7055-009-3

 

”Skyggeporten” er endnu en helt vild god bog af Lene Kaaberbøl. Den handler om en pige (Anna), der er stum. Hendes mor er forsvundet fra familien da Anna var syv. Nu er Anna fjorten og bor i et drivhus med sin far, fordi hendes far siger at det var huset, der tog hendes mor. Men en dag vover Anna alligevel at gå ind i det gamle, slidte og ubeboede hus. Lige pludselig sker der noget inde i huset som gør Anna meget bange!

Henne i skolen er der en bølle der driller Anna. Ivan hedder han, og hans bande hedder ’hajerne’. De kalder hende stummesen og låser hende inde i et fyrrum. En af ’hajerne’, Aian, kommer og redder hende. De bliver meget gode venner og sammen går de ind i huset, og der finder de en nøgle. De finder nøglen i et stort mønster, der kommer til at ændre Annas liv.

En dag drejer de nøglen om i låsen og kommer til ’Natlandet’. Da Anna kommer, står der en og venter på hende, Hero. Hero er en ung og trænet dreng. Han er læser. I Natlandet har alle nemlig noget de er. I Natlandet hersker den onde dronning Nera. Nera har hersket lige siden Annas mor forsvandt.

I Natlandet sker der en hel masse livsfarlige ting, og Anna møder mange personer, både gode og onde. Men nu vil jeg ikke afsløre mere, I kan selv læse den for det er den helt sikkert værd. Hvis I har læst nogle af Lenes bøger og har syntes at de var gode, vil I elske ”Skyggeporten”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter