0 kommentarer

Spirit bind 8. Mit navn er Nigelle af Will Eisner

af d. 25. april 2022
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

62

Udgivet

1985

ISBN

87-418-7412-9

Originaltitel

tekst og tegninger Will Eisner ; dansk oversættelse og tekstning: Mogens Dalgård ; redaktion: Jens Peder Agger

 

Fra bibliotek.dk: Tegneserieepisoder. En række satiriske episoder fra den amerikanske underverden. I hovedrollen: detektiven Spirit, som politiet kalder en venligsindet “forbryder”, og hvis virkelige identitet er ukendt.

Men vi kender faktisk hans sande identitet: Politimand, Denny Colt. Der næsten ligesom Batmans ærkefjende Jokeren blev kastet med ansigtet i et kemikaliebad og derfor bærer maske. Han er formodet død, men ‘genopstået’ i skikkelse af The Spirit, for at kunne fortsætte sig tidligere arbejde, men nu med væsentligt friere hænder. Man kan sige at hans krop er død, men hans ånd lever, deraf navnet.

 

I dette bind er handler alle fortællinger om skurkinden Nigelle, der kan fordreje hovedet på alle mænd. Og, skal det vise, også de på de kvinder hun møder.

I første omgang jagter både Spirit, Nigelle og et par mellemøstlige skurke en meget værdifuld juvel. Den historie leder videre til den næste, hvor Nigelle får tiltusket sig en stilling på et pigekostskole og som de forskellige historier skrider frem, overtager hun mere og mere kontrollen med skolen, for til sidst at sidde med pantebrevene på bygningerne. Imens er mandlige skurke ekspederet videre i dusinvis, mens Spirit og Dolan hele tiden forsøger at få krammet på Nigelle rent juridisk. Men hun er umulig at tæmme.

Forsiden med seriens navn er et pragteksempel på Eisner talent. Bemærk hvordan navnet tårner sig op som den piedestal Nigelle troner fra, uden at det stjæler fokus. Faktisk skal man koncentrere sig for at opdage at den uregelmæssigt udformede stenstruktur er hovedpersonens navn. Endnu engang trænges han i baggrunden, hvor han i øvrigt også står, medtaget i flosset tøj efter at have bekæmpet skurke på vej ned ad trappen til en ualmindelig smuk Nigelle. Symbolikken er til at føle på; mændene går til i jagten på en uopnåelig fantasi. En gudinde de ofrer guld og juveler til.

Eisner er uangribelig.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter