0 kommentarer

Det er ligesom et digt af Jørgen Leth og Jens Christian Grøndahl

af d. 1. januar 2018
Info
 
Sideantal

361

Udgivet

2017

ISBN

978-87-998895-1-8

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

I løbet af de seneste år har landets forlag udgivet en del samtalebøger. Jeg har i videst muligt omfang holdt mig væk fra disse samtalebøger, fordi jeg har haft en fordom om, at disse samtalebøger er meget overfladiske og sikkert også forglemmelige.

For at teste om jeg har ret i min fordom, har jeg nu læst samtalebogen ”Det er ligesom et digt” i hvilken vennerne Jørgen Leth og forfatter Jens Christian Grøndahl tager livtag med kunsten og verden. Jeg må indrømme, at der er kommet en ganske sympatisk bog ud af det, men jeg er nu ikke overbevist om, at bogen indeholder særlig mange litterære kvaliteter.

Det umage makkerpar Leth og Grøndahl lærte hinanden at kende da Grøndahl var i starten af 20´erne og blev optaget på Den Danske Filmskole. Siden dengang har venskabet udvikle sig og de to herrer har brugt mange timer på at føre samtaler om emner som Haiti, hvor Jørgen Leth har boet i mange år, om film, om kedsomhed, litteratur, kristendommen og musik. Et uddrag af disse samtaler er blevet optaget og derefter nedfældet på skrift – og nu er disse samtaler så udkommet i bogform med titlen ”Det er ligesom et digt”.

Flere af samtalerne er ganske interessante at læse og denne anmelder fandt især samtalerne om litteratur spændende. Der er til gengæld mindst lige så mange samtaler, der ikke rigtig fangede min interesse og derfor kedede jeg mig desværre delvist under læsningen af denne bog. Denne anmelder synes f.eks. at emnet kristendom er temmelig kedeligt og uinteressant og det er derfor et eksempel på en af de samtaler hvor jeg kedede mig.

Dette er på mange måder en underholdende og morsom bog, men ikke en bog der har gjort et meget stort og uudsletteligt indtryk på denne anmelder, og derfor ender jeg på en gennemsnitlig vurdering af ”Det er ligesom et digt”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter