0 kommentarer

Voks af Michael Kousgaard

af d. 23. februar 2022
Info
 
Sideantal

297

Udgivet

2022

ISBN

9788775670437

Originaltitel

Voks

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Det er en noget spøjs historie vi her lander i. Hovedpersonen lever et lidt kaotisk liv og da han har stjålet fra sin uddannelse og bliver opdaget, bliver han smidt ud af sit studie. Han ender derfor med at leve som hjemløs og her møder han er han har gået i skole med. Da han samtidig opdager at hende den lækre Lone stadig kommer sammen med hans plageånd så udtænker han en plan for at få hævn. Men det er måske ikke helt gennemtænkt, for det hele bliver noget mere voldsomt end han egentlig selv har forventet. Helt galt går det da hævnen ender med mord, og flugten derfor må sættes i gang. Men kan man skjule sig i Jylland og hvordan undgår man at blive fanget? Sideløbende følger man politiets arbejde og her er det en ældre rotte i faget der ved hjælp fra en ung og forholdsvis uerfaren men hidsig kvinde, skal finde ud af hvad der foregår. Men det hele er noget mærkeligt for liget er forsvundet, men de så det jo selv. Og hvem er den ekstra person som de aldrig ser ankomme, men som de ser går fra retsmedicinsk, på overvågningen? De mange tråde skal til sidst bindes sammen for at man får en ide om hvad den her historie handler om. Og hvis man tror det er en klassisk krimi, så kan man godt tro om igen.

Her er kemiske eksperimenter, forsøgsdyr og forsøgspersoner. Her er sindssyge mennesker som gerne vil slå mange andre mennesker ihjel. Her er spænding og underholdning over hele linjen. Og så er der åbenbart også zombier – men eftersom de jo ikke findes, så kan det da ikke passe?

Dette er virkelig en speciel bog. Historien er fangende og mærkelig. Spændende og uhyggelig – eller nej, uhyggelig er ikke det rigtige ord, men det er alligevel det nærmeste man kan komme på essensen af værket. Et anderledes værk som forfatteren, tror jeg, har hygget sig med at lave.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter