0 kommentarer

Den gale doktors vanvidsmikstur af Lasse Bo Andersen

af d. 7. december 2021
Info
 
Sideantal

281

Udgivet

2021

ISBN

9788797083796

Udgave

1 udgave

 

Sophus B. Christensen der er leder af Aarhus Film-compagni, er i stæk konkurrence med de mange filmselskaber der dukker op i kølvandet på stumfilmens succes. Han vil nu prøve at lave en langfilm over hele tre spoler, men manuskript ryger for næsen af ham til en anden filmproducent. Nu er gode råd dyre, for på Hotel Royal sidder skuespiller Vilhelm Lauritsen og spiser på selskabets regning, da han er hyret ind til den nette sum af 45,-kr om dagen. Sophus B. Christensen er desperat, men compagniets unge bydreng Bernhard Bruun kommer ham til hjælp.

Bernhard har lige læst Dr. Jekyll og Mr. Hyde så nu kommer bogen til at være grundpillen i et nyt manuskript til langfilmen “Den gale doktors vanvidsmikstur”. Alt i medens huserer der en sindssyg seriemorder i Aarhus og sporene peger i retning af filmoptagelserne. Hvorefter tingene eskalerer.

De fleste kender nok Lasse Bo Andersen (1964) fra hans zombie-splatter bøger til de unge, men nu er han aktuel med en roman der med hans egne ord har en målgruppe der spænder fra 13 – 99 år. Selv om målgruppen er udvidet betragteligt, så er skrivestilen på mange måder typisk for Lasse Bo Andersens bøger. Der er spænding og en god del humor, og ind i mellem også er rigtigt gys. Som ung så jeg  filmen Dr. Jekyll og Mr. Hyde (1941) og blev så fascineret af den , at jeg også måtte læse selve bogen af Robert Louis Stevenson. Medens jeg læste Den gale doktors vanvidsmikstur blev den oplevelse vagt til live igen. Dels det at rammerne fortællingens rammer er filmmiljøet i Aahus  1910, men i særdeles selve handlingen, så det er rigtig god læsning i en mørk tid. Jeg kan kun konstatere at Lasse Bo Andersen sagtens kan skrive spændings romaner voksne. Til slut i bogen er et efterskrift, hvor Lasse Bo Andersen skriver lidt faktuelt om film historie og Aarhus i 1910 samt en liste over bøger der er relevante hvis man vil dykke mere ned i emnet.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter