0 kommentarer

Hvis bare af Vigdis Hjorth

af d. 13. marts 2022
Info
 
Sideantal

286

Udgivet

2022

ISBN

9788740674538

Originaltitel

Hvis bare

Oversat fra norsk af Karen Fastrup

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Det er virkelig en tung bog at komme igennem. Ikke kun grundet handlingen, som vi kommer til om lidt, men måden den er skrevet på er tung og træg. Det fanger ikke rent sprogmæssigt, og det tog sin tid for mig at læse den færdig, da jeg manglede noget flow i teksten. Handlingen foregår rundt om en bestemt kvindes kærlighedsliv. Hun forelsker sig i en gift mand, hun er selv gift, og det bliver nærmest en sygelig besættelse hun ligger for dagen. Hun bliver skilt og gør alt hvad hun kan for at opsøge manden og folk der kender ham. Der kommer næsten et element af stalking ind over. Men hun gør det i kærlighedens navn, i følge hende selv. Også selv om han ikke virker interesseret. Efter flere år går han endelig fra sin kone og indleder et liv med den kvindelige hovedperson. Men det er et yderst dysfunktionelt forhold som er præget af utroskab, mistillid og jalousi. Der er meget alkohol indblandet og nogen voldsomme og til tider fysisk prægede skænderier. Er kærligheden virkelig det værd?

Det er en barsk og hård fortælling. En fortælling som beviser at det med kærlighed ikke altid er nemt og slet ikke hvis det starter ud fra et skrøbeligt startpunkt. Her er måske nok en form for episk kærlighedshistorie at spore et eller andet sted, men grundet den dysfunktionelle ageren så bliver man som læser aldrig rigtig interesseret i deres forhold. Man får mere ondt af de børn der er på begge sider, og som skal gennemleve skilsmisser og voldeligt prægede skænderier. Det bliver ikke den store historie om at selvom kærligheden kan være barsk, så er den også smuk og værd at kæmpe for, for det er byggestenene til parforholdet i bogen simpelthen ikke stærke nok til.

Har du lyst til at læse en bog hvor du bliver lidt deprimeret undervejs, så ville jeg kaste mig frådende over denne. Desværre kan jeg ikke sige at den er specielt anbefalelsesværdig, for den efterlader en tung og trist og ret så frustreret stemning.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter