NYESTE
Født:
1959, Norge
Fotograf:
Klaudia Lech

Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth er født i 1959. Hun voksede op i Oslo og har boet i København, Bergen, Schweiz og Frankrig.
Vigdis Hjorth er en af Norges med anerkendte forfattere og har vundet et utal af priser, blandt andet Gyldendalprisen i 2011 for sit forfatterskab.

Kilde: Turbine

Bibliografi

1983  Pelle-Ragnar i den gule gården (børnebog)
1984  Jørgen + Anne er sant (børnebog)
1985  Råtne Rikard (børnebog)
1986  Gjennom skogen
1987  Drama med Hilde
1987  På hjørnet – om kvelden (børnebog)
1989  Med hånden på hjertet
1990  Et dikt til mormor
1990  Tungekysset og Drømmen – ungdomsnoveller
1992  Fransk åpning
1995  Død sheriff
1995  Ubehaget i kulturen (m/Arild Linneberg)
1996  Hysj
1998  Takk, ganske bra
1999  En erotisk forfatters bekjennelser (artikler)
1999  Den første gangen (ungdomsbog)
2000  Hva er det med mor?
2001  Om bare
2004  17.15 til Tønsberg
2005  Fordeler og ulemper ved å være til
2006  Mor betalte!
2007  Hjulskift
2008  Tredje person entall
2010  Snakk til meg
2011  Tredve dager i Sandefjord
2012  Leve posthornet!
2014  Et norsk hus
2016  Arv og miljø

 

Arv og miljø af Vigdis Hjorth

af Ann-Charlotted. 2. februar 2018
Hvordan kan man leve sammen i en familie, hvis det ene familiemedlems historie ikke kun forties, men benægtes? Hvordan bliver familielivet, hvis sandheden ofres for at holde sammen på familien? Spørgsmålet kan man stille både til mennesker, men også til nationer og folkegrupper, der strides om retten til jord og land, og som føler deres […]

Arv og miljø af Vigdis Hjorth

af Vibeke Holm Andersend. 11. maj 2017
Bergljot er en kvinde midt i halvtredserne. For 23 år siden brød hun med sin familie – sine forældre, en bror, to yngre søstre. Hun gjorde det for at tage vare på sig selv, samtidig med at hun gik i psykoterapi, hvor hun kunne tale om det, familien ikke ville tale med hende om. En […]