0 kommentarer

Alfred Kropps utrolige rejse af Rick Yancey

af d. 27. december 2006
Info
 
Sideantal

270

Udgivet

2006

ISBN

978-87-638-0290-1

Originaltitel

The extraordinary adventures of Alfred Kropp

Udgave

1.udgave

 

“Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle komme til at redde verden – eller dø, mens jeg gjorde det. Jeg havde heller aldrig troet på engle eller mirakler og i hvert fald aldrig set mig selv som en helt. Det ville ingen have gjort – ikke engang du kære læser – hvis du havde kendt mig, før jeg lod verdens mægtigste våben falde i hænderne på en psykopat. Når du har læst min historie, vil du sikkert heller ikke opfatte mig som en helt, fordi de fleste af mine heltegerninger – hvis man da kan kalde dem dét – hang sammen med, at jeg var splittergal. […]”
(side 7)

Alfreds onkel Farrell vil gerne tjene en masse penge, og han sætter ham i et voldsomt dilemma, da han giver ham valget mellem at blive sendt til en plejefamilie eller hjælpe ham med at gennemføre en kriminel handling, nemlig at stjæle et sværd. Alfred er absolut ikke meget for det, men hans onkels trusler får ham til sidst overtalt, noget han fortryder bitterligt gennem resten af historien.

Alfred er enebarn og har aldrig kendt sin far, da han forlod dem, inden han blev født. Da han var tolv år døde hans mor af kræft, hvilket medførte at Alfred efter at have boet nogle år hos forskellige plejefamilier altså endte op hos sin onkel Farrell. Farrell arbejder som nattevagt hos et firma ved navn Samson Towers, og det er ejeren Mr. Samson, som Farrell skal stjæle fra, hvis han ønsker at inkassere en million dollars.

Efter at Alfred både har stjålet sværdet og mistet det igen, finder han ud af, at det ikke er et ganske almindeligt sværd, men derimod Excalibur, nok bedre kendt som kong Arthurs sværd. Excalibur rummer overjordiske kræfter og intet menneskeskabt våben kan tilintetgøre det. Det er derfor jævnt skidt, at Alfred kort efter tyveriet har mistet sværdet til en ondsindet og utilregnelig person.

For Alfred bliver det ikke kun et spørgsmål om at skaffe sværdet tilbage inden det bruges til at dræbe en masse mennesker, men også at rette op på den situation som han har bragt jordens befolkning i samt de mennesker, som allerede har mistet livet på grund af hans dumhed. Alfred får følgeskab af den sidste efterkommer af Ridderne af det runde bord. I gennem århundreder er sværdet nemlig blevet bevogtet af efterkommere, som har svoret at vogte det med deres liv.

Jeg vil sige, at dette er bogen til drenge som elsker action. Der er fuld fart over feltet med både biler, fly og våben. Dette kombineret med en utraditionel helt i form af en 16-årig knægt med en evne til at skabe kaos omkring sig, en skurk der vil erobre verden samt en organisation af vogtere på mission for at genoprette freden og beskytte et ældgammelt sværd. Det hele foregår i nutidens moderne verden, så man må sige det er en sprængfarlig cocktail.

Jeg er helt vild med forsiden med det skinnende sværd og der er kræset for detaljerne også indeni.
Du kan læse mere om bogen og forfatteren på www.rickyancey.com

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter