0 kommentarer

Kristuslegender af Selma Lagerlöf

af d. 27. december 2006
Info
 
Sideantal

166

Udgivet

2006

ISBN

87-00-49106-3

Originaltitel

Kristuslegender

 

”Kristuslegender” er en række fortællinger skrevet i 1904 af Selma Lagerlöf. De 11 fortællinger tager udgangspunkt i Biblen og Jesu liv, og rummer på en gang både en alvor og en eventyrlighed. Det er små eventyr der fortælles, og de er særdeles spændende og gribende fortalt. Her omkring julen er det såmænd en udmærket lille bog at læse, læse højt eller endda selv få læst højt af. Nogle af Biblens forunderlige historier bliver af Selma Lagerlöf, gjort helt magiske af den eventyragtige fortællemåde, hun benytter sig af.

Min egen favorit er historien om Rødhalsen, den lille fugl der ikke helt kan forstå, hvorfor den har fået navnet Rødhals, når nu Vorherre har skabt den ganske grå. Den og dens slægt gennem mange årtier, må gå mange anstrengelser igennem, før pludselig en dag det sker, og det lykkedes for den lille fugl at få sin røde hals. Hvordan skal ikke afsløres her, men mange kender sikkert historien.

Der er også historien ”I Nazaret”, hvor Judas og Jesus, som små drenge, laver fugle af ler. Men, hvor Jesu fugle er smukke, er Judas’ skæve og grimme. Judas forsøger forgæves at skabe fugle som Jesus, der kan male dem med solskin og puste liv i den døde ler, så fuglene kan flyve.

De 11 små noveller handler i den grad om os mennesker og vores gerninger, samt ugerninger her på jorden. De handler om vores kærlighed, medlidenhed og vores ydmyghed over for Gud. Nogle af historierne, men måske ikke dem alle, kan sagtens læses eller fortælles for de mindste, da fortællestilen er så eventyrlig. Og selvom historierne måske nok stammer fra Biblen, er det ikke et decideret kristeligt budskab Selma Lagerlöf vil udbringe, snarere et almenmenneskeligt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter