0 kommentarer

Sku ikke hunden på hårene – og 10 andre noveller om ordsprog af Gudrun Østergaard m.fl.

af d. 19. juli 2016
 

Sikke dog en fantastisk ide, at lave en gang noveller over kendte og  mindre kendte (i hvert fald for skribenten her) ordsprog. Det har været en fornøjelse at læse denne fine samling. Novellerne henvender sig til de unge læsere, og alle – hver som en – er gys eller thriller. Nogen mindre gode og andre rigtige gode, men sådan synes jeg tit det er med novellesamlinger.

Jeg var blandt andet vild med “Den der ler sidst, ler bedst” skrevet af Annette Skibby – den tog helt klart en retning jeg ikke havde set komme. Novellen handler om toget med de døde, om hvordan en storebror tager røven på lillebroren – eller er det omvendt.

De ordsprog, som novellerne er lavet over er blandt andet: “At slå tiden ihjel”, Lige børn leger bedst”, “Det stille vand har den dybe grund”, “Med ondt skal ondt fordrives” og så videre. Hver novelle er skrevet af hver sin forfatter, hvilket er med til at gøre, at sproget er forskelligt i hver enkelt af dem, nogen steder er det godt og flydende og andre direkte dårligt.

Men alt i alt en fin lille samling af uhyggelige noveller, som jeg for øvrigt er sikker på ville egne sig til højtlæsning i en SFO eller juniorklub.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter