0 kommentarer

Løgnens træ af Frances Hardinge

af d. 5. november 2016
Info
 
Sideantal

445

Udgivet

2016

ISBN

9788740611274

Originaltitel

The Lie Tree (på dansk ved Sine Norsahl)

Udgave

1. udgave

 

Faith lever i en tid, hvor en ung piges vigtigste funktion er at smile og være stille, at være en lydig datter, og bestemt ikke at være intelligent og nysgerrig. Men med en videnskabeligt engageret far har Faith svært ved ikke at finde lærdom og videnskab interessant, selvom denne verden som hovedregel er forbeholdt mænd. Da faderen inviteres til den lille ø Vane for at tage del i en videnskabelig udgravning, tager han og hele familien pludseligt afsted. Faith undrer sig over hastværket, og over den snak hun hører i krogene, der forbinder hendes respektable fars navn med skandale. Og et pludselig dødsfald gør for alvor Faith mistænksom, og hun sætter sig for at finde ud af, hvad der virkelig foregår.

“Løgnenes træ” er en flot fortalt historie, hvor mange tråde filtres sammen, for til sidst at blive udredt og give mening for læseren. Det er på mange måder lidt af en detektivhistorie, med den unge Faith i spidsen for undersøgelserne.

Man bliver som læser hurtigt revet med af historien, og den ene side tager den næste, lige til bogen er slut. Samtidig med, at bogen har et mysterium den skal opklare, giver den et indblik i livet som ligegyldig og nærmest usynlig pige i 1800-tallet, og viser den tydelige forskel på opfattelsen af mand og kvinde.

 

lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter