0 kommentarer

WTF af Kirsten Ahlburg & Morten Ahlburg

af d. 6. oktober 2014
Info
 
Sideantal

56

Udgivet

2013

ISBN

978-87-92813-89-3

 

“Det var sygt kedeligt i går. Jeg sad bare og hang på stolen og ventede på, at tiden skulle gå. Og den gik såååå langsomt! Hold kæft, hvor jeg ikke gad! Indimellem sagde mor, at jeg skulle sætte mig pænt op i stolen. Så rettede jeg mig op. Farmor spurgte, om jeg var syg eller sådan noget. Men jeg kunne jo ikke så godt sige, at jeg sad der og så sur ud, fordi jeg ikke gad besøge dem. Så jeg rystede bare på hovedet.”

Felix får en rigtig lorte gave af sine forældre. En fucking dagbog. WTF. Som om han gider skrive i sådan en. Og som om han overhovedet har noget at være lykkelig over, på trods af navnets antydning af det modsatte. For Felix, den ulykkelige, er ulykkeligt forelsket i Rosa, den skønne. Nederen. Når den eneste hvis opmærksomhed man kan tiltrække sig er Signe, den ildelugtende bebøjlede pige. Og når de andre i klassen er mega seje, og man selv kun evner at fucke mor og fars ægteskab op, fordi man ved et mindre uheld bruger fars kreditkort på at bestille en mandlig Elvis stripper til den udkornes fødselsdagsfest, så er lykken sgu langt væk.

WTF er som bekendt en forkortelse for What The Fuck, og det ramte da sådan set udmærket mine tanker, da bogen var lukket.

WTF, hvem er det forfatteren vil ramme?

De unge mennesker, der ikke gider læse, men via folkeskole og ungdomsuddannelse tvinges til at stifte bekendtskab med forskelligt litteratur?
Eller dem, der gerne vil læse, men har vanskeligt ved andet end læseletbøger?

Jeg har læst mange læseletbøger, der var en eftermiddag værd. Som havde tematikker, komposition og hovedpersoner der gjorde læsningen interessant. WTF er ikke en af dem. Beklager. Felix er for entydigt beskrevet, sproget unuanceret og fladt. Tematikken i sig selv er okay, og det er den, der hiver bogen op på en stjerne.

 
Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter