0 kommentarer

Aftalt spil af Elle Kennedy

af d. 21. januar 2017
Info
 
Sideantal

355

Udgivet

2016

ISBN

978-87-02-20175-8

Originaltitel

The Deal - oversat af Merete Rostrup Fleischer

 

Før jeg begyndte at læse den, var jeg lidt nervøs for, at den ville ligne ‘Som stjernerne står’ rigtig meget, og at den ville være i niveau med den. Men det viste sig, at der var tale om to meget forskellige bøger.

‘Aftalt spil’ handler om den dygtige studerende Hannah, der er forelsket i Justin, og om Garrett der skal forbedre sine karakterer, hvis han gerne vil forblive holdkaptajn på ishockeyholdet. Efter megen overtalelse fra Garrett slår de sig sammen for at hjælpe hinanden med det, de hver især vil opnå. Men undervejs opdager de begge, at de må ændre på deres prioriteter.
I bogen skiftes der mellem Hannah og Garrett som fortæller, hvilket fungerer rigtig godt. Det gør historien dybere og meget mere interessant, fordi læseren får lov til at få indblik i begge karakterers tanker og handlemønstre. Det gør også, at ikke kun Hannah bliver levende for læseren, men også Garrett.

Så hvorfor er den her bedre end ‘Som stjernerne står’?

Et af de punkter, hvor de to bøger adskiller sig fra hinanden, er kærlighedstematikken. Begge historier handler på sin vis om forbudt kærlighed. I den ene er det kærlighed underviser/elev imellem, og i den anden er Hannah forelsket i en anden, og Garrett prioriterer sin sport højere end noget andet. I ‘Aftalt spil’ er kærlighedsdelen bedre skrevet end i den anden.
Dette skyldes nok, at forholdet mellem Garrett og Hannah er langt mere troværdigt og realistisk end det mellem Bliss og Garrick. Samtidig er det her forhold meget nemmere at forholde sig til og virker mere naturligt.

Et andet punkt er selve karaktererne. De er så meget mere levende, dybere og realistiske i den her end i den anden. Læseren får lov til at komme under huden, ikke kun på hovedpersonerne, men også på mange andre karakterer, der derved bliver hele karakterer frem for blot at være brikker i handlingen. Garrett er langt mere interessant end Garrick, for han fremstår mere levende, og læseren får lov til at lære ham at kende.

Når det så er sagt, så er der også punkter, hvor den her ikke helt fungerer.
Det drama, der er hen mod slutningen af bogen, er alt for kort og et eller andet sted ligegyldigt. Det fungerer ikke helt, fordi læseren ikke får følelsen af drama, idet det ikke bliver foldet særlig meget ud, og Garrett heller ikke tror på det. Skulle det have fungeret, skulle det have været meget længere, mere ødelæggende og begge parter skulle tro på det.

Jeg giver bogen 4 stjerner. Jeg synes ikke, den er lige så god, som nogle af de andre jeg har givet 4 stjerner herinde, men jeg kunne ikke undgå at sammenligne den med ‘Som stjernerne står’, idet de begge handler om kærlighed og er læst lige efter hinanden, og i den forbindelse var den her altså bare bedre..

Jeg vil anbefale den her bog til læsere, der er på udkig efter en let og levende kærlighedshistorie, og som ikke har noget imod vulgært sprog og udpenslede sexscener.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter